Städa bort skräpfiler

CCleaner: Gratis favoritprogram städar hårddisken från skräp

CCleaner är ett klassiskt verktyg för att städa bort skräpfiler från din hårddisk. Börjar du få trångt om utrymme, kan CCleaner ofta hjälpa dig att frigöra lagringsutrymme. Programmet finns i en fullt fungerande gratisversion, samt i en Pro-utgåva med realtids-städning och support.

Gratisversionen städar lika bra som Pro-versionen för 180 kronor. Skillnaden är att CCleaner Pro ger dig tillgång till support, samt att programmet uppdateras automatiskt och städar dina hårddiskar kontinuerligt i bakgrunden.

Nöjer du dig med att manuellt analysera och städa systemet med jämna mellanrum klarar du dig fint med att ladda ner den kostnadsfria Free-utgåvan.

Städa registret
image-7019

Du kan också använda CCleaner för att städa det så kallade Windowsregistret.

Städa med CCleaner

Att använda programmnet är busenkelt. Du startar programmet och klickar på Analysera (ja, det är översatt till svenska). Nu kommer din lagringsenhet att skannas igenom i jakt på skräpfiler som bara tar upp en massa plats.

Efter en stund får du information om hur mycket utrymme du kan spara. Klicka då på knappen Starta städning, för att rensa bort allt onödigt. Det finns gott om inställningar för att låta dig bestämma vilka program som ska analyseras.

Du hittar också en del smarta funktioner under rubriken Verktyg. Här kan du ta bort program som automatiskt körs igång tillsammans med Windows, och som kan käka upp internminne och processorkraft. Här finns också ett verktyg för att lokalisera och ta bort dubletter.

CCleaner gratis program som raderar skräpfiler
image-7020

CCleaner är ett gratisprogram som städar hårddiskarna och frigör lagringsutrymme.

23 GB bråte borta

Utan att göra några egna inställningar testade jag att köra igång en analys. Det tog drygt 3 sekunder och därefter fick jag reda på att jag kunde återfå över 23 GB lagringsutrymme.

Om du liksom mig har en snabb SSD-enhet som systemenhet känner du säkert igen att utrymmet snabbt går åt eftersom SSD-enhet sällan är lika omfattande som traditionella hårddiskar på grund av kostnaden.

Piriforms verktyg är ett bra program som är värt att ha installerat. Det tar inte upp så mycket lagringsplats, men är värt att köra en gång i månaden för att hålla ditt system hyfsat fritt från skräpfiler. Om du investerar i Pro kommer städning att ske kontinuerligt i bakgrunden utan att du behöver bry dig om det.

Taggar: CCleaner, Piriform, gratisprogram, städa hårddisk, Windows, Mac OS X, hårddisk, SSD, lagringsutrymme, lagringsplats, skräpfiler, tempfiler, temp (Intressant?)

CCleaner

  • Ladda ner: CCleaner
  • Utvecklare: Piriform
  • Nedladdningar: 1134
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis (Pro ca 180 kr)
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

6 comments on “CCleaner: Gratis favoritprogram städar hårddisken från skräp

  1. Robert LagerRobert Lager

    Jag har använt CCleaner i många år och tyckt om det, men man behöver verkligen inte ett program för att hålla reda på windows på det sättet. Visst kan man ladda ner det och köra en gång per år om man vill, men att ha igång eller köra ofta är helt onödigt. Ccleaner skickade också användardata utan vetskap och nu sista månaden uppdaterar sig själv utan att användaren för bestämma det. IoBit Advanced System Care är nog också ett program som du kan köra några gånger per år och sedan inte ha igång alls emellan. Det kan skada mer än det hjälper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *