pc online

Microsoft 365 – Guide och information

Microsoft 365 är en prenumerationstjänst som ger dig direkt tillgång till en rad av Microsofts mest använda och populära programvaror och verktyg. Det är en smidig lösning som underlättar det dagliga arbetet på många företag världen runt. På den här sidan har vi samlat all information du behöver – inklusive vad det kostar, hur du går tillväga för att skaffa en prenumeration, vilka program som ingår och vilka olika paket det finns att välja mellan. 

Skaffa 365 – så här gör du

Det är enkelt att skaffa Microsoft 365. Genom att besöka Microsofts hemsida kan du se vilka alternativ som finns och välja det som passar dig bäst. Betala sedan för prenumerationen direkt online. Därefter kan du ladda ner programmen till din dator eller enhet.

Kostnad

Kostnaden för Microsoft 365 beror på vilket paket du väljer. Vanligtvis är paketet för en enskild användare billigast och företagspaketet det som kostar mest. Du kan läsa mer om aktuella priser och få mer information hos Microsoft.

Vilka program ingår?

Följande program, verktyg och tjänster ingår när du prenumererar på Microsoft 365:

  • Word: Ordbehandlingsprogram för att skapa, redigera och exportera textdokument.
  • Excel: Kalkylbladsprogram för att hantera och strukturera data samt skapa kalkyler.
  • PowerPoint: Presentationsprogram för att skapa bildspel och visuella presentationer.
  • Outlook: E-postklient för mail, inklusive kalender och kontaktlista.
  • Teams: Samarbetsverktyg och plattform för kommunikation och videokonferenser.
  • OneDrive: Molntjänst för lagring av filer som ingår i alla prenumerationer.

Olika paket

Det finns olika paket med Microsoft 365 för att passa olika behov. Vilket paket som är bäst för dig beror på om du är ensam användare eller om fler ska ha tillgång till programmen, då fler licenser vanligtvis kostar mer. Du kan läsa mer om vilket paket som passar vilka behov här nedanför:

Personal

Perfekt för enskilda användare som vill ha tillgång till de grundläggande programmen som Word, Excel, PowerPoint och Outlook. Inkluderar licens för en separat enhet.

Home & Student

Home & Student är perfekt för ett hushåll upp till fem personer eller för studenter, som har samma innehåll som Personal-paketet. Inkluderar licenser för installation på upp till fem PC- eller Mac-enheter.

Family

Skräddarsytt paket med extra säkerhetsanpassningar med Microsoft 365 Family Safety för att hantera yngre barns skärmtid, spåra deras plats, osv. Har utöver det samma innehåll som Home & Student-paketet.

Business

Microsoft 365 för företag omfattar en mängd olika paket med olika funktioner utformade för organisationer av alla storlekar. Vanligtvis inkluderar dessa paket säkerhetsfunktioner, administrationsverktyg och utökad support för företag. 

Få ut så mycket som möjligt av Microsoft 365

De program och verktyg som ingår i tjänsten erbjuder stora möjligheter till att effektivisera och samordna arbete, information och kommunikation. Genom att anlita en Microsoft 365 konsult kan du eller ditt företag få ut så mycket som möjligt av er prenumeration. Soleil.se erbjuder utbildning i olika funktioner, som gör det enklare för dig att maximera potentialen och få valuta för pengarna.