Movie Maker

Så skaffar du Movie Maker till Windows 10

Windows 10 kommer utan videoredigeringsprogrammet Movie Maker, och verktyget finns inte att ladda ner från den nya Windows Store, där andra applikationer finns. Officiellt slutar stödet för Movie Maker från och med Windows 8, men det betyder inte att det inte fungerar under Windows 10.

Nu när YouTube, och liknande tjänster – till exempel minifilmtjänsten Vine, har blivit så populära bland såväl professionella filmskapare som glada amatörer, finns det ett stort behov av att kunna redigera videoklipp.

De allra flesta digitalkameror och smartphones kan spela in video i helt okej bildkvalitet. Men det här räcker sällan för att att göra ett bra klipp för YouTube. Om du tar en titt på de kända YouTube-användarna så kommer du att se att alla deras klipp innehåller massor av klippningar.

Det här beror på att ytterst få kan vara snabba, informativa och samtidigt underhållande i en enda tagning. Istället för att ta om allt varje gång du snubblar över ett ord, klipps flera tagningar ihop till en. Dessutom gör snabba klipp videon lättare att titta på. Byten av vinklar är viktigt för att tittaren inte ska tröttna, vilket med dagens låga tröskel för tålamod är avgörande.

Windows Movie Maker är gratis

Microsofts gratisprogram Movie Maker är ett behändigt verktyg för att redigera video. Du kan enkelt klippa i videofiler, klistra ihop flera videoklipp till ett, lägga på ljud och musik, skapa övergångseffekter och filtereffekter.

Movie Maker till Windows 10
image-6659

Även om du har Windows 10 så kan du använda Microsofts gratis videoredigeringsprogram Movie Maker – bara du hittar det…

Tyvärr slutade Microsoft att vidareutveckla programmet. Eftersom Windows 8 finns inget officiellt stöd för Movie Maker. Microsoft hänvisar istället till att du ska leta upp ett annat videoredigeringsprogram på Windows Store.

Men det betyder inte att Movie Maker inte fungerar i Windows 10. Det gör det. Du behöver bara se till att ladda ner det via ett programpaket kallat Microsoft Live Essentials 2012. Detta paket innehåller ett antal andra program, såsom Live Writer, OneDrive, MSN Messenger och några till.

När du laddar ner installationsprogrammet och kör igång det, kommer du att få en fråga om vilka verktyg du vill installera. Det enda du behöver välja är Movie Maker, som är kombinerat med Photo Gallery.

Det kanske känns en smula förlegat att ladda ner ett programpaket med stämpeln 2012, men bry dig inte om det. Movie Maker fungerar ypperligt trots att det har några år på nacken. Det är ett lättanvänt program för att redigera videoklipp. Visst saknar det en del funktioner som du hittar i till exempel Adobe Premiere Elements, men å andra sidan är Movie Maker helt gratis.

Microsoft erbjuder Windows Foton som ska ersätta Windows Movie Maker. Det är dock ännu inte lika bra som Movie Maker, även om det finns en del häftiga finesser.

Ladda ner Movie Maker till Windows 10

Läs vidare om Movie Maker

Taggar: Movie Maker, Windows 10, Windows Live, Windows, video, videoredigering, gratisprogram, Microsoft, Microsoft Live (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Så skaffar du Movie Maker till Windows 10

  1. Tommy k Johansson Post author

    Snorre: Lugna dig… Artikeln är TRE år gammal, som du ser i datumstämpeln, så det kan ha hänt en del sedan dess… Jag kan omöjligen hålla alla mina tusentals och åter tusentals artiklar uppdaterade med senaste informationen.

  2. snorre

    Bulschit reklam finns ingen gratis här eller,,,jäkla lurendrejjare,,,totalt >>Big BBBB____SSSSS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *