pc online

Digital fotoram – Bäst i test

Digitala fotoramar blev den mest köpta julklappen runt slutet av 2000-talet och början av 2010-talet och populariteten håller i sig. Numera finns det digitala fotoramar med fler funktioner än någonsin. Det är vanligt med uppkoppling mot wifi där din digitala fotoram hämtar bilderna direkt från en bildbank som du hanterar – perfekt när du vill hålla familjen uppdaterad på det som händer.

Så gick testet till

I vårt test har vi tittat på följande kriterier:

  • Användarvänlighet
  • Pris
  • Upplösning
  • Bildkvalitet
  • Övriga funktioner

 

Testet har pågått under två veckor, med 9 olika testdeltagare i olika åldrar. Vid en sammanslagning av samtliga testdeltagares upplevelser av respektive digital fotoram finns en digital fotoram som är bäst i test. Nedan ser du de 3 bästa digitala fotoramarna just nu.

1. Denver Frameo Digital fotoram 15.6” med wifi

Denver Frameo 15.6" digital fotoram i svart, med wifi-uppkoppling som går att styra från mobilen

Bild: Denver.eu

Denver Frameo digital fotoram imponerar stort med god tillgänglighet som gör det enklare att uppdatera fotoramen än vad det är att lägga upp bilder på Instagram. Bilderna kan enkelt säkerhetskopieras till den digitala fotoramen och det kan vara en extra trygghet att inget händer med dina semesterbilder. Med 8 GB internminne och möjlighet till mer via microSD-kort rymmer den hundratals bilder utan problem.

Då den är hela 15,6 tum stor är det ännu viktigare för Denver Frameo att bildkvaliteten och upplösningen är på topp än för en mindre fotoram. Trots dess storlek upplevs den inte som klumpig, utan fungerar som en diskret ersättare till den traditionella fotoramen. Digital skyltning är också något den kan användas till tack vare sin storlek.

Priset är en aning över smärtgränsen för en digital fotoram, men med extra funktioner som säkerhetskopiering och den stora skärmen tycker vi att Denver Frameo 15.6’’ helt klart är värd priset. Du får vad du betalar för.

➕ Användarvänlig

➕ Wifi-uppkoppling

➕ Hög bildkvalitet

➖ Priset

2. HAMA Digital Fotoram Basic 8.0" 1024x768

Bild: Ginza.se

HAMA:s digitala fotoram är imponerande. För priset är den väldigt svårslagen och den har en funktion som kan visa klocka och kalender, utöver bilderna. Bilderna läser den från ett minneskort (SD, SDHC och MMC) eller från ett USB-minne. Med ett minne på upp till 32 GB kan den husera en bra bit över 3 000 bilder. Med ett bildbyte i minuten kommer det dröja över 2 dygn innan du ens har chans att se samma bild igen.

HAMA:s digitala fotoram kan tyvärr inte styras med annat än direkt via fotoramens knappar och fjärrkontroll. Trots det är den relativt användarvänlig, vilket inte är en självklarhet. Bildkvaliteten är det inget fel på. En högre upplösning skulle vara önskvärt, men för en skärm på 8 tum är det helt perfekt. Färgåtergivelsen är perfekt – bilderna är livfulla och klara.

➕ Priset!

➕ Fjärrkontroll

➕ Timerfunktion

➖ Saknar wifi-uppkoppling

3. KODAK Klassisk digital fotoram i trä 8 tum

Bild: Amazon.se

Den här digitala fotoramen från KODAK är väldigt snygg och sticker inte ut lika mycket som de andra i plast gör. Den kommer också med många funktioner som du normalt sett skulle förvänta dig att betala betydligt mer för. Touchskärmen gör gränssnittet på fotoramen väldigt användarvänligt och har bäst styrning direkt via fotoramen av alla de digitala fotoramar vi har tittat på.

Funktioner som wifi-koppling och appstyrning gör att du lätt kan ladda upp bilder till den var du än befinner dig — perfekt för att säkerhetskopiera eller att hålla släkten uppdaterade med vad som händer i livet. Skärmen har en bra storlek, men kunde ha varit av något bättre kvalitet. Färgåtergivningen är inte helt perfekt, men det ska du inte heller förvänta dig för det priset heller.

➕ Användarvänlig

➕ Wifi-uppkoppling

➕ Priset

➖ Bildkvalitet