pc online

Digital fotoram – Bäst i test

Digitala fotoramar blev den mest köpta julklappen för ungefär ett decennium sen och populariteten håller i sig. Numera finns de med fler funktioner än någonsin med exempelvis uppkoppling mot wifi där de direkt hämtar bilderna från en bildbank du hanterar via, perfekt när man vill hålla familjen uppdaterad på det som händer.

Vi har nu kollat på de senaste fotoramarna och vad de har att komma med. Vi har valt ut de tre bästa digitala fotoramarna efter ett antal kriterier så som: användarvänlighet, pris, upplösning och bildkvalitet.

1. Denver Frameo Digital fotoram 15.6” med wifi

Denver Frameo digital fotoram imponerar stort med god tillgänglighet som gör det enklare att uppdatera fotoramen än vad det är att lägga upp bilder på Instagram. Bilderna kan också enkelt säkerhetskopieras till den digitala fotoramen och det kan vara en extra trygghet att inget händer med dina semesterbilder. Med 8 GB internminne och möjlighet till mer via microSD-kort rymmer den hundratals bilder utan problem.

Då den är hela 15,6 tum stor är det ännu viktigare för Denver Frameo att bildkvaliteten och upplösningen är på topp än för någon mindre fotoram. Digital skyltning är också något den kan användas till tack vare sin storlek. Priset är en aning över smärtgränsen för en digital fotoram men med extra funktioner som säkerhetskopiering och den stora skärmen tycker vi att Denver Frameo 15.6’’ helt klart är värd priset.

➕ Användarvänligheten

➕ Wifi-uppkopplingen

➕ Bildkvaliteten

➖ Priset

2. HAMA Digital Fotoram Basic 8.0" 1024x768

HAMA’s digitala fotoram var också imponerande om än av andra anledningar. För priset är den väldigt svårslagen och den har möjligheten att visa klocka och kalender utöver bilderna. Bilderna läser den från ett minneskort (SD, SDHC och MMC) eller från ett USB-minne och med ett minne på upp till 32 GB kan den husera en bra bit över 3000 bilder. Med ett bildbyte i minuten kommer det dröja över 2 dygn innan du ens har chans att se samma bild igen.

HAMA’s digitala fotoram kan tyvärr inte styras med annat än direkt via fotoramens knappar och fjärrkontroll men trots det är den relativt användarvänligt, vilket inte är en självklarhet. Bildkvaliteten är det inget fel på, vi kan önska att den hade något bättre upplösning men för en skärm på 8 tum är det helt perfekt. Färgåtergivelsen är perfekt, bilderna är livfulla och klara.

➕ Priset!

➕ Fjärrkontroll

➕ Timerfunktion

3. KODAK Klassisk digital fotoram i trä 8 tum

Den här digitala fotoramen från KODAK är väldigt snygg och sticker inte ut lika mycket som de andra i plast gör. Den kommer också med många funktioner som man annars förväntar sig betala betydligt mer för. Touchskärmen gör gränssnittet på fotoramen väldigt användarvänligt och har bäst styrning direkt via fotoramen av alla digitala fotoramar vi har tittat på.

Funktionerna som wifi-koppling och appstyrning gör att du lätt kan ladda upp bilder till den vart du än befinner dig, perfekt för att säkerhetskopiera eller att hålla släkten uppdaterade med vad som händer i livet. Skärmen har en bra storlek men kunde varit något bättre kvalitet, färgåtergivningen är inte helt perfekt men det kan man inte förvänta sig för det priset heller.

➕ Användarvänligheten

➕ Wifi-uppkopplingen

➕ Priset

➖ Bildkvaliteten