Surfa säkert

5 bästa VPN-tjänsterna på svenska

Vill du kunna titta på filmer och TV-program på webben, som är spärrade till att bara kunna visas i USA? Då behöver du skaffa en VPN-tjänst. Den kommer att ge dig en säker och anonym tunnel via en server i exempelvis USA.

När film- och TV-branschen hindrar alla utanför USA att titta på videoklipp de lagt ut på webben kallas för geoblockering. De blockerar alltså tittare baserat på geografi – var de befinner sig.

Personligen tycker jag geoblockering är värdelöst och det sätter käppar i hjulet för att låta Internet vara en slags frizon där det inte spelar någon roll var du rent fysiskt lever.

För att ta ett populärt exempel kan vi titta på Netflix. Här hemma kommer du bara åt Netflix Sverige. Och det kanske duger fint, men det beror på att du inte vet vad som finns på Netflix USA eller Netflix Storbritannien… USA har ett betydligt större utbud än Sverige. De kan få serier före Sverige, och de sänder filmer som inte får finnas på Netflix Sverige.

PureVPN är en snabb VPN-tjänst
image-6836

PureVPN säger sig vara världens snabbaste VPN-tjänst. Företaget är stora på marknaden och lösningen finns på svenska.

Som jag ser det betalar du för att titta på Netflix, och det spelar ingen roll var någonstans du befinner dig. Om du hade varit på resa i USA, hade du kommit till Netflix USA, så du är ju inte totalt blockerad. Men även om du sitter hemma kan du låtsas att du är i USA, med hjälp av en VPN-tjänst.

Läs också: Därför ska du skaffa en VPN-tjänst!

En VPN-tjänst är ett program som skapar en anonym och krypterad tunnel för all din dataöverföring, via en VPN-server i ett annat land. All data du skickar och tar emot går via servern i exempelvis USA. Dessutom går det inte att spåra bakåt till dig.

Läs också: Surfa anonymt, så här går det till!

PrivateVPN har bra priser
image-6837

PrivateVPN erbjuder bra rabatter och du kan testa tjänsten i 30 dagar gratis.

Att datan krypteras är en viktig detalj i andra fall. Varje gång du ansluter till ett öppet trådlöst nätverk på ett tåg eller en flygplats, ett hotell eller köpcentrum, så ska du använda en VPN för att kryptera all din trafik. Om du inte gör det, är det rätt enkelt för någon annan på nätverket att avlyssna all din datatrafik.

Här kommer fem stycken VPN-tjänster som finns på svenska. De kostar några tior i månaden, och det är en väl värd försäkring för att skydda dig när du surfar på publika WiFi-nät eller om du vill komma åt Netflix USA.

  1. PureVPN
  2. OVPN
  3. PrivateVPN
  4. F-Secure
  5. NordVPN

Ett tips är att du klickar in hos allihopa och läser om dem. Med jämna mellanrum har respektive tjänster speciella rabatter, så du kan spara pengar genom att välja rätt VPN-tjänst.

Taggar: VPN, nätverk, säkerhet, surfa anonymt, surfa säkert, anonymitetstjänst, VPN-tjänst, VPN-program, PureVPN, PrivateVPN, NordVPN, F-Secure Freedome, OVPN (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *