pc online

Bästa minidatorn - topp 6 datorer

Tiden med stora otympliga datorer är sedan länge förbi och tur är väl det, för numera kan du köpa en smidig dator med en otrolig prestanda i ungefär samma storlek som en pocketbok. Det finns en stor variation bland datorer för hemmabruk och de något mer kraftfulla datorer avsedda för arbete.

Den moderna tekniken erbjuder elektronik med stöd för video i 4K och den mest avancerade grafiken för datorspel. Dagens minidatorer har stöd för snabba DDR4-minnen med en kapacitet på upp till 64 gigabyte. Du som använder en sådan dator kan lätt ansluta flera skärmar med hjälp av olika adaptrar och har dessutom möjlighet att kombinera datorns portar med Thunderbolt 3. Här får du tips på bästa minidatorn för gaming, filmstreaming och för kontorsarbete.

1. Intel NUC8i7HNK

Denna minidator, med en av de mest kraftfulla processorerna som finns att hitta på marknaden, passar lika bra för arbete som för gaming. Processorn använder 8 MB cache med 4 HT-kärnor och en maximal turbofrekvens på 4,10 GHz. Datorsystemet kan använda Intels grafik och sedan automatiskt växla över till AMD-kretsen när du går över till ett mer avancerat arbete.
Utöver sin utmärkta prestanda har Intel NUC8i7HNK en snygg design med en självlysande dödskalle på ovansidan av chassit. Här finns HBM2-minne med 4GB med stöd för VR-upplevelse. Detta ger otroliga möjligheter för dig som älskar spel med avancerad grafik. Du kan även styra din NUC med rösten då det finns fyra mikrofoner monterade på framsidan av minidatorn. Dessutom finns här stöd för upp till sex skärmar samtidigt. Allt detta gör denna modell till den bästa minidatorn för gaming.

Köp Intel NUC8i7HNK här:

2. Asus Mini PC PN50

Denna minidator är främst avsedd för att användas i arbetsmiljön. Utrustad med en 8-kärnig HT-processor med 12 MB cache och en klockfrekvens mellan 1,8 HGZ och 4,7 GHz kan datorn kompletteras med upp till 64 GB DDR4-minne på 2 666 MHz. Grafiken baseras på Intels UHD-krets och passar till det mesta som går att göra på en dator. Dock passar den inte lika bra för avancerad gaming, för det ändamål får du kika på andra alternativ från listan.
Minidatorn från Asus har en anslutning med Intels WiFi 6 och Bluetooth 5. Räckvidden är tillräckligt lång för att kunna användas både på kontoret och hemma i vardagsrummet. Du kan också koppla upp till 4 skärmar samtidigt via datorns främre och bakre USB- och HDMI-portar.

Köp Asus Mini PC PN50:

3. HP Prodesk 400 G6 Mini Desktop PC

En av de bästa minidatorerna på marknaden är denna modell av HP Prodesk 400 G6. Med en kraftfull prestanda och en 6-kärning HT-processor på upp till 3,8 GHz är denna dator en väldigt prisvärd investering. Med denna minidator får du en 8 GB DDR4-minne på 2 666 MHz med möjligheten till uppgradering upp till 64 GB.
Anslutning till internet sker med hjälp av integrerad WiFi 6 och Bluetooth 5. Räckvidden är tillräckligt lång för att få en bra och snabb internetmottagning. Denna minidator är perfekt för dig som vill ha ett rent skrivbord med så få synliga detaljer som möjligt. Med hjälp av ett Vesa-fäste kan du placera minidatorn bakom din datorskärm och frigöra på så sätt ditt skrivbordsutrymme.

Bästa pris på denna minidator finns här:

4. MSI Cubi 5 Mini-PC

Denna minidator med sina ynka 0,6 kg är en värdig utmanare till sina konkurrenter i kategorin ”Bästa minidatorn”. Här får du en tyst enhet med en 4-kärning HT-processor med upp till 4,2 GHz. Datorn har 6 MB cache med stöd för dubbla minneskanaler på upp till 2 933 MHz.
MSI har en inbyggd trådlös anslutning med Intels WiFi 6 och Bluetooth 5 med en lång räckvidd. Är du en aktiv användare med flera timmars speltid kommer du att älska denna minidator på grund av dess perfekta nedkylningssystem. Chassit på MSI är täckt med små ventilationshål samt luftintag på båda sidorna. Dessutom har minidatorn från MSI utrustats med en integrerad fläkt som hjälper till med luftflödet, på så sätt minimeras risken för överhettning.

Köp MSI Cubi 5 Mini-PC:

5. Acer Chromebox CXI3

Acer Chromebox Cx13 är den bästa minidatorn för en flitig användare av Googles Chrome operativsystem. Den är utrustad med en Core i5-processor med 8GB RAM-minne och 64 GB eMMC-lokal lagring. Datorn upplevs som väldigt snabb och högrepsterande även om du kör ett flertal projekt samtidigt.
Acer Chromebox CXI3 erbjuder flera förvaringsalternativ. Ett specialdesignat ställ som medföljer i paketet gör det möjligt att ställa datorn i ett vertikalt läge. Om du däremot önskar frigöra utrymmet kan du fästa datorn via dess Vesa-fäste bakom datorskärmen. Modellen CX13 passar dig som arbetar mestadels online. Om du är en flitig användare av programvaror som Word och Adobe kan du ladda ned dessa via Google Play Store för en fortsatt användning på din nya minidator.

Köp Acer Chromebox CXI3:

6. Apple Mac Mini

Det här är en supereffektiv och högpresterande minidator för MacOS. Förutom sin snygga design med rundade hörn och LED-lampa i form av ”Apple”-loggan i mitten, är denna minidator utrustad med en M1 processor som har ett flertal fördelar. Hit hör att processorn har 8 kärnor som räknas till världens snabbaste. Dessutom har den en 16-kärnig Neutral Engine som gör Mac Mini till ett kraftfullt verktyg för maskininlärning.
Apple Mac Mini passar dig som vill ha en högpresterande och prisvärd dator för MacOS. Här får du ett 16 GB RAM-minne och en helt flashbaserad lagring med upp till 2 TB SSD. Du kan koppla datorn till två skärmar via Thunderbolt-portar eller HDMI 2.0-porten med upp till 6K för Thunderbolt-porten respektive 4K till HDMI-porten. Förutom sin höga prestanda och smarta funktioner är Mac Mini en väldigt tyst minidator med ett högeffektivt fläktsystem. Du varken hör eller känner av den när du försöker koncentrera dig på ditt arbete.

Köp Mac Mini här: