Windows 8

Gratis antivirus för Windows 8 – Här hittar du 5 virusskydd!

Gratis antivirus är ett utmärkt alternativ till att köpa ett kommersiellt säkerhetspaket. Som regel erbjuder de gratis antivirusprogrammen samma typ av skydd mot farlig kod, som de kommersiella versionerna, men saknar flera av de funktioner du får om du betalar för en uppgradering Men för många användare räcker det långt. Här kommer en lista över gratis antivirus som är kompatibla med Windows 8.

Det finns en uppsjö av gratis antivirus till Windows. Du hittar en mer komplett lista på TkJ.se över gratis antivirus, men inte alla har kommit så långt att de fungerar smärtfritt på Windows 8. Gemensamt för dessa program är att de körs i skrivbordsmiljön och inte i det nya gränssnittet i Windows 8. Därför fungerar de inte för Windows RT, utan “bara” för vanliga Windows 8.

Så utan att gå in allt för djupt i varje respektive program kommer här en lista över fem gratis virusskydd för Windows 8!

Gratis antivirus för Windows 8

Avast! Free Antivirus

Avast! var först ut bland de gratis antivirusprogrammen till att ha officiellt stöd för Windows 8. Programmet har nyligen lanserats i en ny version, vilket vi skrev om på PCOnline för några dagar sedan. En av nyheterna är att antivirusprogrammet är att gränssnittet blivit betydligt mer nerskalat.

AVG Free Antivirus

Efter Avast! är AVG det näst mest populära gratis antivirus som finns för Windows, och det fungerar så klart även för dig som kör Windows 8. Programmet är lätt att installera och komma igång med.

Microsoft Security Essentials

Givetvis har Microsoft redan uppgraderat sitt antivirus till att ha stöd för Windows 8. Antivirusprogrammet är lätt att använda och fungerar fint. Däremot bör vi påpeka att det inte placerade sig så bra i ett nyligen genomfört test. Läs mer om hur betyget blev.

Panda Cloud Antivirus

Pandas gratis antivirus Cloud Antivirus har en titel som skvallrar lite om vad det handlar om – det vill säga ett virusskydd som arbetar i molnet. Du rekommenderas att använda det på datorer som alltid är uppkopplade på nätet. En av de stora poängerna med Panda Cloud Antivirus är att det är så nerskalat och att det inte kräver mycket prestanda från din dator. Det håller sig tyst i bakgrunden och stoppar virus på intågande.

ZoneAlarm Free Antivirus+Firewall

Vi kan erkänna att vi inte är allt för bevandrade inom ZoneAlarms säkerhetspaket som innehåller både antivirus och brandvägg, och som dessutom är helt gratis för användaren. Programmet har dock fått bra kritik, både från tidningar och läsare, samt från de välkända testlabben AV-Test och Virusbulletin.

Det här var de fem första gratis antivirusprogrammen som har stöd för Windows 8. Eftersom alla är gratis kan du testa dig fram efter vlket du tycker passa dig bäst. Tänk bara på att alltid avinstallera aktuellt antivirus innan du instlerar ett nytt. Annars kommer de att krocka med varanda.

Har vi glömt något?

Taggar: antivirus, gratis, gratis antivirus, virusskydd, virusprogram, Avast, AVG, Microsoft Security Essentials, ZoneAlarm (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Gratis antivirus för Windows 8 – Här hittar du 5 virusskydd!

  1. Hasse

    I windows 8 finns ett antivirusprogram Defender som är 100% värdelöst eftersom ni uppmanar att avinstallera befintligt virusprogram så fattar jag inte hur ma ska göra när detta finns i windows 8 ska man raddera bort det som finns i windows 8 programmet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *