Säkerhet

Därför ska du skaffa en VPN-tjänst för skydd

Brukar du surfa via öppna WiFi-nät på flygplatser, tåg och bussar, restauranger och så vidare? Då behöver du skydda dig mot att någon tittar allt du skriver! En VPN-tjänst säkrar från avlyssning, men erbjuder fler nyttiga finesser.

VPN-tjänster har blivit mycket populära de senaste åren, och jag kan förstå varför. Vi läser hela tiden om hur Internetanvändare blir avlyssnade och kapade, och att vi inte längre kan vara anonyma online. En VPN löser detta.

VPN-tjänster finns för både datorer, smartphones och surfplattor. F-Secure Freedom är ett exempel på en VPN-applikation som finns för de flesta olika plattformarna.

En VPN-tjänst kan ses som en säker och anonym tunnel mellan dig och servern du ansluter till. När du startar din VPN-tjänst får du välja från vilket land du vill surfa. All din trafik går sedan via VPN-tjänstens server i detta land.

Kom runt geoblockering med en VPN-tjänst
image-6829

Kom runt geoblockering och titta på videos låsta till USA, med hjälp av en VPN-tjänst.

De som driver VPN-tjänster säger sig inte spara någon loggfil, vilket gör att det är i princip omöjligt att spåra ditt IP-nummer till dig. Men det viktigaste med VPN är att du får en krypterad tunnel så att ingen kan avlyssna dig när du är uppkopplad på osäkra WiFi.

Titta på Netflix USA

Eftersom VPN-tjänster låter dig surfa från andra länder, kommer du runt geoblockering. Vill du till exempel titta på videos som kräver att du är i USA, behöver du bara starta din VPN-applikation och välja att du vill surfa via USA. På så sätt kan du komma åt Netflix i olika länder (utbudet varierar en hel del).

Här under kommer en lista över tre av mina favoriter bland VPN-tjänster. Alla tre finns på svenska, är snabba och håller överlag hög kvalitet.

Taggar: VPN, nätverk, säkerhet, surfa anonymt, surfa säkert, anonymitetstjänst, VPN-tjänst, VPN-program, PureVPN, PrivateVPN, NordVPN, F-Secure Freedome, OVPN (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

4 comments on “Därför ska du skaffa en VPN-tjänst för skydd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *