Ladda ner Windows Movie Maker gratis för Windows 10?

Windows Movie Maker har varit ett rätt bra verktyg för att enkelt redigera videofilmer med. Men idag har Microsoft inget stöd för det – även om det finns att ladda ner från vissa sajter. Till Windows 10 får du dock leta efter alternativ.

Tacksamt nog finns det ett hyfsat bra utbud av gratis proigram för att redigera video. Tyvärr tar det inte bort faktumet att Windows Movie Maker var ett bra och väldigt lättanvänt program som hade relativt avancerade funktioner, men utan att vara komplicerat att använda – eller lära sig.

Det kom en läsarfråga till PCOnline, gällande Movie Maker och Windows 10, via Fråga PCO:

Försöker ladda ned Movie Maker men det blir inte det programmet.
För några år sedan arbetade jag mycket med Movie Maker men nu ser jag at den inte finns i Windows 10. Vill ha Movie Maker på Svenska. Kan jag få lite tips vore jag tacksam.

Nej. Microsoft har lagt ner allt stöd för Movie Maker och de erbjuder inte länge nedladdning. Movie Maker fungerade inofficiellt hyfsat med Windows 10, men troligen inte tillräckligt bra.

Windows Movie Maker till Windows 10?
image-6816

Ladda ner Windows Movie Maker

Det finns olika sajter där du kan ladda ner Windows Movie Maker, om du googlar på “movie maker download”. Men jag är tveksam till huruvida du kan lita på dessa sajter. En del av nedladdningarna är med största säkerhet infekterade med skadlig kod…

Om du ändå vill prova att ladda ner från någon av dessa sajter, se till att du har ett bra antivirusprogram. Testa även den nedladdade filen mot exempelvis VirusTotal innan du packar upp och installerar programmet.

Det bör också påpekas att det inte finns några garantier för att det kommer att fungera på din dator. Windows Movie Maker har som sagt inget stöd i Windows 10. På vissa datorer krockar det med andra program och systemfiler, och kan inte köras.

Microsoft har själva ersatt Movie Maker med sitt gratisprogram Microsoft Foton som du kan hämta hos Windows Store.

Här hittar du alternativ till Movie Maker

Taggar: Movie Maker, video, videoredigering, filmredigering, filmklipp, YouTube, film, gratis, gratisprogram, Windows 10, Windows, Microsoft (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Ladda ner Windows Movie Maker gratis för Windows 10?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *