Wifi-adapter från Sandberg i miniformat

Sandberg Mini Wifi Dongle är en behändig liten USB-adapter som ger dig tillgång till trådlösa nätverk i hastigheter upp mot 150 Mbit/s.Nyttan med en USB-baserad wifi-adapter i miniformat kan förstås ifrågasättas när det i dagsläget är så att alla bärbara datorer ändå har inbyggt wifi-stöd. Trots adapterns minimala mått på cirka 3 cm så är dock dess mottagningsmöjligheter goda, åtminstone på papperet. Installationen av drivrutiner går på några minuter med den medföljande cd-skivan.

Jag gjorde snabbtest i min hemlägenhet av hur många nätverk wifi-dongeln kunde hitta. Som jämförelse hade jag min bärbara Acer Aspire One, som har rätt bra wifi-kretsar och upptäcker betydligt fler nätverk än vad min bärbara HP-maskin gör. Medan datorns inbyggda wifi-kort hittade 13 nätverk i området, hittade Sandbergs wifi-dongel 14 st. Det är ingen överväldigande skillnad och signalstyrkan till de hittade nätverken var ungefär likvärdig oberoende av vilken wifi-krets jag använde.

Är du på jakt efter en riktig kraftfull wifi-adapter till din laptop för att kunna ansluta till trådlösa nätverk under riktigt usla förhållanden, är det här alltså troligen inte rätt adapter att inhandla.

Desto bättre gör sig isåfall adaptern på en vanlig stationär dator, där det ju är desto ovanligare med wifi-stöd än så länge. Enligt tillverkaren ska adaptern fungera på upp till 100 meters avstånd inomhus och upp till 300 meters avstånd utomhus – siffror jag inte kunnat testa själv på grund av för liten lägenhet och ett rådande snöoväder. Stämmer siffrorna så är det mer än tillräckligt för de flesta användare.

Kortet har stöd för hastigheter på upp till 150 mbit/s och stöd för IEEE 802.11b/g/n. Upp till 128 bitars kryptering stöds via WEP, WPA och WPA2. Signalstyrkan ligger på mellan 13-18 dBm. Adaptern kostar 459 kr att inhandla från tillverkarens hemsida.

[b]

Sandberg Mini Wifi Dongle
image-362
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Wifi-adapter från Sandberg i miniformat

  1. sergio

    Hej! Kan den här maniken användas ute på stan för att surfa och använda sig av fria spots?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *