Test: Symantec Norton Internet Security 2010

Norton Internet Security 2010 från Symantec är den nya versionen av världens förmodligen mest kända säkerhetspaket. I år har man trimmat programpaketet ytterligare samt tillfört flera smarta funktioner för att skydda dig mot nya hot som kommer från Internet.

Säkerhetsföretagen har fått börja tänka om när de bygger sina antivirusprogram. Virus fungerar inte alls likadant idag som det gjorde för några år sedan. År 2003 hittade man ungefär fem nya virus per dag. Idag släpps det cirka 25000 olika former av virus, trojaner, maskar och annan farlig kod – varje dag! Virusen skriver om sig själva och skapar nya varianter automatiskt, för att göra det svårare att identifiera dem.

För att kunna erbjuda bättre skydd mot dagens faror på Internet går det inte längre att bara förlita sig på så kallade definitionslistor, eller signaturfiler. Detta är databaser som innehåller information om alla registrerade virus. För att hålla sitt antivirusprogram behöver man kontinuerligt uppdatera den här listan. Går vi ett par år tillbaka i tiden skedde detta ungefär en gång per dygn. Norton Internet Security 2010 uppdaterar sig självt ungefär var femte minut.

Test Symantec Norton Internet Security 2010

Men det här räcker inte. Därför har antivirusprogrammen idag allt mer gått mot att arbeta i molnet. Med det innebär, kortfattat, att programmet kommunicerar med tillverkarnas servrar och därigenom utbyter användare information om filer som laddas ner från Internet. Detta sker automatiskt och det är inget du behöver bry dig om, utan det ger dig bara helt enkelt ett mycket säkrare och bättre skydd.

Symantecs teknik kallas för Quorum. Idag finns tiotals miljoner Norton-användare som världen över delar med sig av information. Hittas en farlig fil av en användare på Costa Rica, kan en annan användare i Säffle vara skyddad mot denna på några minuter. Det här är helt rätt väg att gå.

Läs vidare testet på sidan 2…

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Test: Symantec Norton Internet Security 2010

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *