Test: Western Digital WD TV HD Live – minimal mediaspelare med FULL-HD-stöd

Western Digital WD TV HD Live har fått bra betyg i de flesta tester och är en mediaspelare som döljer förvånansvärt mycket kraft under dess ganska ynkliga yttre.

Western Digital WD TV HD Live är en mediaspelare i budgetsegmentet. Till det yttre ser spelaren nästan ut som ett gammalt 33.6k-modem och är i ungefär samma storlek. Under skalet på maskinen döljer sig dock betydligt mer avancerade funktioner än så.

Utgångarna som mediaspelaren erbjuder är en HDMI-port, en optisk S/PDIF-utgång och även en utgång för komponent– och composite-kablar. Det enda sättet du kan få ut surroundljud från mediaspelaren är dock via den optiska utgången, komponent- och composite-utgångarna erbjuder bara stereo-ljud.

Apparaten är utrustad med 2 st usb-portar. En på baksidan och en på sidan av spelaren. På baksidan kan du med fördel koppla in exempelvis en hårddisk, medan USB-porten på sidan är lätt tillgänglig och därför passar väl för exempelvis ett minneskort. Mediaspelaren är dock ganska slö på att hitta enheterna du kopplar in – du kan få vänta en minut eller två efter att du har kopplat in ditt USB-minne tills det faktiskt dyker upp i menyerna.

Du styr enheten med hjälp av den medföljande och väldigt kompakta fjärrkontrollen. Det är förstås en smaksak, men en fjärrkontroll av denna storlek är enligt mitt tycke alldeles för lätt att tappa bort och jag hade föredragit en större variant.

Menysystemet i mediaspelaren är av det enklare slaget. Du kan komma åt uppspelningsfunktioner för både musik och film och det går även att titta på bilder. Bland inställningarna kan du välja om du vill lista innehållet med förhandsvisning eller om du vill ha en mer traditionell fillista över de filer du bläddrar bland. Spelaren har stöd för så gott som alla format på marknaden och den sväljer utan problem filmer i 1080p-upplösning. Den klarar av flera olika typer av undertexter och det går enkelt att flytta texten på skärmen eller ändra storleken på den.

Via datorns nätverksport kan du komma åt både utdelade mappar och streamat material om du har en mediaserver i ditt nätverk. Dessutom finns det inbyggda funktioner för att titta på filmklipp från YouTube och bilder från Picasa.

Sammanfattningsvis är det här en mycket kompetent spelare. Det enda jag kan känna att jag saknar är möjligheten att få ut surroundljudet via RCA-kablar, eftersom långtifrån alla har en ljudanläggning med optisk ingång.

Specifikationer

  • Utgångar: 1 x S/PDIF (optisk), 1 x HDMI, 1 x Component, 1 x Composite
  • Nätverksanslutning: Ja
  • USB-portar: 2 st
  • Videoformat som stöds: AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9
  • Ljudformat som stöds: MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
  • Bildformat som stöds: JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG

[b]

image-1732
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *