Test: McAfee Zero Footprint

      1 kommentar till Test: McAfee Zero Footprint

Jag känner mig som en agent i en amerikansk TV-serie när jag använder McAfees USB-minne Zero Footprint Bio Plus. Minnesstickan har nämligen en fingeravtrycksläsare för att skydda innehållet. För att öppna partitionen där man lagrar sina filer behöver man dra ett, eller flera, fingertoppar över läsaren.

Installationen är användarvänlig och enkel. Första gången man ansluter USB-minnet till ens dator får man knappa in sitt användarnamn och välja hur många fingrar man ska dra över läsaren för att man ska få tillgång till den privata lagringspartitionen. Jag valde att enbart använda tummen, och fick dra tummen tre gånger för att programvaran ska registrera den. När detta är gjort lagras informationen på USB-minnet.

Nästa gång man kopplar in USB-minnet körs automatiskt inloggningsprogrammet igång och man drar fingret över läsaren. Vips så öppnas den dolda och säkrade partitionen. Sedan är det bara att arbeta med filerna precis som på vilket USB-minne som helst. Jag testade på ett flertal olika datorer och loggade in massor av gånger, utan att en enda gång stöta på problem. Det fungerar helt enkelt väldigt bra.

I och med att vi använder USB-minnen till så mycket, och eftersom de är små och lätt att tappa bort, är det viktigt att använda någon form av säkerhet så att ingen annan kan komma åt datan. Det finns många lösningar. Fingeravtrycksläsare är en sådan, krypteringsprogram en annan (till exempel TrueCrypt). Fördelen med fingeravtrycksläsaren är att det är så enkelt, samt att det ger bra säkerhet. Nackdelen är att det kostar. Över 2000 kronor för ett USB-minne på 1 GB är rätt saftigt.

Med i boxen medföljer en förlängningssladd, om du inte har möjlighet att ansluta minnet direkt till USB-porten. På grund av avläsaren är minnet större i storleken än vanliga, men det är inte överdrivet stort. Lampor indikerar aktiviteter. Det är överlag praktiskt, snyggt och väldigt coolt.

[b]

image-5
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Test: McAfee Zero Footprint

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *