Test: Små högtalare från Philips för bärbara datorer

Det är ytterst få bärbara datorer som har inbyggda högtalare värda att nämna. De flesta är ruggigt usla, så vill du lyssna på musik bör du skaffa ett par externa. Philips Multimedia Speakers 2.0 är små och klarar sig på ström från USB.

Philips små högtalare går i vitt, svart och gult. De är rätt snygga när de placeras jämte datorn, i alla fall om du har en dator som är vit. Tillsammans med min metallicfärgade bärbara skar det sig dock rätt rejält i designen, och högtalarna såg plötsligt väldigt plastiga ut.

Syftet med högtalarna är främst att de ska användas för bärbara datorer. Jag tycker nog de är snäppet för klumpiga för att kunna plockas ner i en datorväska. Har du en ordinär platt datorväska lär du få knöka ordentligt för att få ner dem.

Philips Multimedia Speakers

Från högra högtalaren går tre sladdar; en till den vänstra högtalaren, en som du ansluter till din dators ljudutgång och en som kopplas till en ledig USB-port på datorn. Den sistnämnda används för att högtalarna ska få ström. Det behövs alltså ingen extern strömförsörjning, utan det räcker med USB-porten. Det är smidigt.

På undersidan av högtalarna finns en fördjupning och en liten anordning att snurra upp sladdarna på. Det är bra, eftersom det annars blir ett litet vitt ormbo av sladdarna.

Ljudkvaliteten klart godkänd

När det gäller så här små högtalare får man ställa sina krav på en annan nivå, än när man tester ordinära högtalare. Dels är högtalarna så små, men framför allt går det inte att pressa ut hur mycket som helst när man är begränsad vid strömmen från USB-porten.

Philips Multimedia Speakers 2.0 klarar sig riktigt bra. Du lär inte kunna använda dem för dansgolvet nere i gillestugan, men för att lyssna på musik när du sitter vid datorn går det alldeles utmärkt. Ljudet håller jämförelsevis bra kvalitet och det går faktiskt att dra upp volymen rätt bra.

Priset på Philips högtalare ligger på runt 300 kronor, beroende på var du handlar någonstans. Det är ett godkänt pris.

Betyg 3 av 5 på Philips Multimedia Speakers

[pj]498242[/pj]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *