Panda Cloud Antivirus Pro skyddar i molnet

I slutet av april förra året lanserade säkerhetsföretaget Panda gratisversionen av Cloud Antivirus – ett antivirusprogram som helt och hållet arbetar i molnet. Nu finns en Pro-version som för en liten slant ger dig ännu bättre skydd!

För ett tag sedan presenterade Panda den kommersiella versionen av Cloud Antivirus, kallad Pro-versionen. Programmet kan köpas via webbsajten. Innan jag berättar vad jag tycker om Cloud Antivirus Pro, ska jag förklara hur det fungerar i molnet. Kan du redan det, skrolla förbi…

Panda Cloud Antivirus Pro

Så fungerar antivirus i molnet

Med att programmet arbetar i molnet menas att det inte använder sig av de klassiska så kallade signaturfilerna, som innehåller information om virus och hur antivirusprogrammen ska identifiera virus på datorn det körs. Istället håller Cloud Antivirus kontakt med Pandas säkerhetservrar.

Om jag kortfattat ska förklara det, kontaktar Cloud Antivirus Pandas servrar när du laddar ner eller överför en ny fil till din dator. Filens kontrollsumma (checksum) skickas över till servern, varpå den ger svar på om filen är registrerad som legitim eller farlig. Om information saknas, kommer filen att analyseras och databasföras.

Det här innebär att ett nytt virus kan identifieras på en dator i Australien och en minut senare kan en användare i Oslo, som också råkat ladda ner viruset, skyddas mot det.

Detta kan jämföras med signaturfiler, där dessa först måste distribueras ut till alla användare. Det här görs idag flera gånger om dagen, men det tar tid och bandbredd och framförallt krävs det att användarna verkligen laddar ner dem, något många tyvärr struntar i.

Läs om hur bra Cloud Antivirus Pro är!

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Panda Cloud Antivirus Pro skyddar i molnet

  1. Pingback: Panda Cloud Antivirus Pro skyddar i molnet | ITnyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *