Windows

Windows 7 är större än Windows XP

Trots att Windows XP har 11 år på nacken så har det länge varit Microsofts mest populära och mest framgångsrika operativsystem. Tills nu. Enligt siffror från Netmarketshare så har nu Windows 7 gått om Windows XP räknat i antalet användare.

Med Windows 8-releasen nära förestående så är det rätt så anmärkningsvärt att det fortfarande är Windows XP, som lanserades 2001, som tills alldeles nyligen har varit det största operativsystemet bland användarna av Windows-plattformen. Först i den senaste mätningen från mätföretaget Netmarketshare så har Windows 7 nu fått en större användarandel än vad Windows XP har.

Så sent som för två år sedan hade Windows XP en marknadsandel på nästan 62 procent, men enligt den senaste undersökningen så ligger andelen nu istället på 42,86 procent. För Windows 7 så ligger marknadsandelen på 42,76 procent, så än är det en bra bit kvar upp till den popularitet som Windows XP en gång hade.

Med tanke på att det tog nästan tre år för Windows 7 att bli populärare än Windows XP, så är förstås frågan hur lång tid det kommer ta för Microsoft att få Windows 8 att bli det populäraste operativsystemet.

Värt att notera bland Netmarketshares siffror är också att Windows Vista har en marknadsandel på runt 6 procent av användarna idag, vilket är en större andel än vad Mac OS X 10.6 och Mac OS X 10.7 har tillsammans. Linux finns inte med som en egen post i undersökningen, utan hamnar under kategorin Other, som har en marknadsandel på strax under 4 procent.

Källa: Netmarketshare

Taggar: Windows 7, Windows Vista, Windows 8, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.7 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *