Minimus för bärbara datorer – Sandberg Wireless Mini Mouse

Bärbara datorer har en tendens att bli mindre och mindre. Musplattan på många ultraportabla datorer är  i minsta laget, vill du istället ha en mus som är särskilt tillverkad för bärbara datorer ska du ta en titt på Sandberg Wireless Mini Mouse.

Vid första anblicken ser musen inte mycket ut för världen. Den är väldigt liten, mäter bara 2,7 x 4,8 x 8,3 cm och sitter inte särskilt bekvämt i handen till en första början. På ovansidan av musen, som är designad i svart och grått, sitter två musknappar och en genomskinlig rullknapp som också går att klicka med. Några knappar på sidan av musen finns det inte och i ärlighetens namn hade det nog blivit väl pilligt att  använda dem isåfall.

Med i musens paket följer inga drivrutiner, den hittas och installeras automatiskt av datorn när du har kopplat in den medföljande USB-mottagaren. Två vanliga AAA-batterier medföljer, icke uppladdningsbara. Att musen inte har någon extern anslutningsmöjlighet för strömkälla innebär att du får byta dina batterier själv när de börjar bli urladdade. Detta beror förmodligen på att den främst är tänkt att användas i portabla sammanhang och att användaren skall slippa släpa med sig några kablar.

För egen del tog det en liten stund, eftersom jag sällan läser manualer, att lista ut vart USB-mottagaren gömde sig i paketet. Efter en stunds klämmande på musen upptäckte jag att USB-mottagaren helt enkelt är inbyggd i musen och tas bort genom en liten knapp på dess ovansida. När USB-mottagaren sitter fast inne i musen stängs den av automatiskt och det hela känns som en väldigt smidig lösning för att både spara batteri och att se till att USB-mottagaren inte försvinner. Räckvidden är upp till 1,5 meter, vilket är fullt tillräckligt.

Musen är som nämnts väldigt liten och gör sig rent utseendemässigt väl jämte min Acer Aspire One, som jag använde som testdator. Litenheten är både den största nackdelen och fördelen med den här musen. Vill du slippa trycka ner ännu mer i din innerficka när du har med dig din notebook är musen utmärkt – har du däremot krav på ergonomi och superprecision får du leta efter en annan mus.

Prislappen för Sandberg Wireless Mini Mouse ligger på cirka 250 kronor.

[b]

image-301
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Minimus för bärbara datorer – Sandberg Wireless Mini Mouse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *