Test: Headweb till Xbox 360

Den svenskutvecklade filmtjänsten Headweb har nu släppts för Xbox 360. PCOnline har testat filmtjänsten.

Xbox 360-användare har länge kunnat använda sin spelkonsol för att hyra film via Microsofts filmtjänst Zune, men ett ganska begränsat utbud gör att Zune är en ointressant filmtjänst. Det går rätt fort att sålla i det utbud av filmer som finns där. Dessutom så har Zune inget stöd för undertexter.

Headweb har däremot gjort sig ett namn bland annat genom att utbudet här både är stort och består av en bra blandning av både gamla och nya filmer. Totalt finns det över 7 000 filmer att välja mellan på tjänsten, varav många dessutom är tillgängliga i HD-upplösning. Tjänsten finns sedan tidigare tillgänglig både för Mac, PC, Linux, Android och Ios.

För att installera Headweb på sin Xbox 360 så bläddrar man till App-fliken på konsolen och väljer den stora Headweb-ikonen. Gränssnittet i Headweb är liknande det övriga gränssnittet för Xbox 360 – vilket även är detsamma som används i Windows 8 och Windows Phone.

Kräver konto

För att man ska kunna börja använda tjänsten så krävs det att man har en användare registrerad hos Headweb sedan tidigare. Man kan inte registrera en ny användare direkt via sin Xbox 360- ett ganska klassiskt och minst sagt klantigt designmisstag av de som har byggt appen. Headweb-kontot knyter man sedan till sin profil på konsolen, så att man slipper skriva in användaruppgifterna mer än en gång.

Under varje filmtitel i Headweb så kan man läsa en kort beskrivning av filmen, samt se några minuters förhandsvisning av den innan man beslutar sig för att hyra den. Priserna ligger på upp till 39 kronor per film. Man kan även se vilka skådespelare som är med i filmen och enkelt klicka sig vidare för att leta efter andra filmer innehållande samma skådespelare.

Värt att notera är att det inte tycks fungera att dra pengar från ett befintligt Headweb-konto. Pengarna dras istället från det kreditkort som man har anslutet till sitt Xbox Live-konto.

Ingen porr

Medan webbvarianten av Headweb innehåller ett rejält utbud av erotisk film, så har Xbox-användarna förskonats från detta. Oroliga föräldrar som vill förvissa sig om att barn i hushållet inte halkar in på olämpligt material när de sitter fram konsolen, kan alltså vara lugna.

För den som vill ha ett helt lagligt och smidigt sätt att se på film, med svenska undertexter i de flesta fall, på sin Xbox 360 så är Headweb ett alldeles utmärkt alternativ. Prisättningen på upp till 39 kronor per film gör dock att jag tror att rätt många även fortsättningsvis kommer att tanka hem sina filmer på illegal väg istället.

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: Xbox 360, Xbox Live, filmtjänster, filnerladdning, Headweb, tv-spel, konsoler (Intressant?)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*