Test: Freecom USBCard – USB-minne som kreditkort

Coola USB-minnen finns det gott om. Ett som dök upp på PCOnlines redaktion är Freecom USBCard – ett USB-minne som har ungefär samma storlek som ett kreditkort och därmed får plats i plånboken.

Freecom USBCard är till ytan lika stort som vilket bankkort som helst. Det är dock aningens tjockare, eftersom USB-kontakten behöver få plats. Men tjockleken är inte större än två, max tre, plastkort. Det gör att du utan större problem får ner USB-minnet i en inte allt för ynklig plånbok.

Själva kontakten sitter mitt på kortet, och du får fram den genom att helt enkelt trycka ut den på undersidan. Kontakten sitter fast i en plastpinne med gummi, så den är väldigt flexibel är ska inte vara några problem att plugga in i datorns USB-port.

Som vanligt när jag testar USB-minnen har jag använt mig av Flash Memory Toolkit för att ta reda på läs- och skrivhastighet. Jag har USB-minnet kopplat till en USB-hubb, under samma förutsättningar som alltid vid testerna.

Freecom USBCard får godkänt på läshastigheten, men skrivhastigheten var verkligen inte bra. Drygt 1-2 MB per sekund är riktigt dåligt. Jag provade att testa på andra datorer för att se om det var tillfälligt fel på min vanliga testdator, men fick samma resultat där. Jämför gärna med Kingston Datatraveler som la sig runt 10 MB per sekund. Se tabell i bilder här nedan.

Designen på USB-minnet är intressant. Att kunna ha ett lagringsminne i plånboken är smidigt, för då är man säker på att man alltid har med sig det. Priset är dessutom inte speciellt farligt, då den minsta varianten på 1 GB bara kostar 200 kronor. Visst, det finns billigare USB-minnen i ordinär design, men jag tycker kreditkortsvarianten väger upp det. Däremot är skrivhastigheten inte imponerande.

Fakta om Freecom USBCard:

  • Kontakt: Freecom
  • Kapacitet: 1 GB, 2 GB, 4 GB eller 8 GB
  • Pris: Från 200 kronor
  • Vikt: 10 gram
  • Storlek: 85,5 x 54 x 2 mm
  • Gränssnitt: USB 2.0 och USB 1.1

[b]

Freecom USB Card
image-370
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *