Webbläsare

Xmarks synkar och tar backup på dina bokmärken

Bokmärken och favoriter i webbläsare har alltid varit en smula struligt för oss som har flera datorer och använder olika webbläsare. Xmarks är ett utmärkt gratisprogram som synkroniserar dina bokmärken mellan alla dina webbläsare. Det innebär att du alltid är uppdaterad, du har en backup och dessutom underlättar det om du vill byta webbläsare.

Xmarks är ett gratisprogram som kommer från samma utvecklare som har det utmärkta verktyget Lastpass för att hantera lösenord på webben. Bägge produkterna har vissa likheter, då de synkroniserar information mellan olika webbläsare på olika plattformar.

Om du har flera datorer, kanske både Mac och PC med Windows, och använder dig av olika webbläsare, känner du säkert till det frustrerande problemet med att du hade sparat ett par bra bokmärken, fast på en av dina andra datorer som du naturligtvis inte har i närheten.

Xmarks hemsida

Vad Xmarks gör är att samla ihop alla dina bokmärken och spara dem i molnet på utvecklarens servrar. När du har installerat Xmarks till alla dina webbläsare kommer programmet att kontinuerligt synkronisera informationen.

Det betyder att när du sparar ett bokmärke i Internet Explorer på din PC, kommer Xmarks att automatiskt synkronisera ändringen till molnet, och på din Mac kommer Xmarks för Safari att uppdatera dina bokmärken till att även inkludera ditt nyinlagda.

Xmarks i Chrome

Goda skäl till att välja Xmarks

Både Firefox och Chrome har en liknande funktion inbyggt, fast de synkroniserar bara mellan dina installationer av respektive program. Om du uteslutande surfar med Google Chrome behöver du således inte Xmarks, då det finns en sådan funktion i Chrome. Samma sak med Firefox.

Xmarks i IE

Ett tillfälle då Xmarks kommer väl till hands är om du vill testa Internet Explorer 9. Som vi skrivit tidigare här på PCOnline, tycker vi att IE9 är en riktigt bra webbläsare och att den är värd att ge en ny chans trots den dåliga historiken vad gäller Internet Explorer…

Xmarks ser till att hämta bokmärkena från dina andra webbläsare och överföra dem till IE9. Faktum är att det här fungerar bättre än att bara använda de vanliga import-funktionerna som finns i alla webbläsare. Problemet med import-funktionen i IE9 är att sorteringen av bokmärkena ibland blir helt galen.

Programmet är gratis, men det finns en betalversion som ger dig mer funktionalitet. Bland annat kan du komma åt dina synkroniserade bokmärken via iOS- eller Android-mobiler. Vidare ger Premium-versionen dig mer avancerade backupfunktioner.

Information

Taggar: Xmarks, bokmärken, favoriter, länkar, webbläsare, webläsare, browser, Chrome, Internet Explorer, IE, Firefox, Safari (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Xmarks synkar och tar backup på dina bokmärken

 1. Da Jkpg

  Tanken med Xmarks är själva molntjänsten, den funktionen finns inte per default i varken Firefox, Chrome eller IE.

 2. Anders

  Som sagt så har både Firefox och Google Chrome den funktionen
  Själva Internet Explorer har det inte men funktionen finns via Windows Live Mesh.
  Fungerar alldeles utmärkt. Fungerar bara med IE men använder man den så kan jag rekommendera Mesh.

  För övrigt är IE 9 en alldeles utmärkt webbläsare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *