Gratisprogram

VirtuaWin – virtuella skrivbord på skärmen

Ibland räcker inte arbetsutrymmet på en skärm till. Med VirtuaWin kan man använda sig av flera virtuella skärmar och man får på så vis mer utrymme utan att man behöver inhandla fler skärmar eller ett nytt grafikkort.

För den som arbetar mycket med Linux så är begreppet virtuella skrivbord säkerligen välbekant. Där är det vanligt att man har en fönsterhantare som Compiz eller Gnome Workspaces för att kunna ha fler program och fönster igång samtidigt på skärmen och för att kunna växla mellan olika skärmytar. Även för Mac-användare  finns det funktioner för virtuella skrivbord inbyggt i operativsystemet.

För oss Windows-användare så är VirtuaWin ett av de bästa och enklaste verktygen att använda för att få tillgång till virtuella skrivbord. Programmet lägger sig som en liten ikon nere i systemfältet och genom att högerklicka på den så får man upp en meny där man kan växla mellan de olika skärmytorna. Med ett enkelklick på ikonen kan man växla mellan de program som är igång på maskinen och under Always show så kan man ställa in så att ett program alltid visas.

Dubbelklickar man istället på programikonen i systemfältet så får man upp inställningarna och där kan man själv välja hur många olika skärmytor som vill arbeta med samtidigt.

Under Hotkeys kan man ställa in kortkommandon på tangentbordet för att växla mellan de olika skärmytorna. Jag rekommenderar att ställa in och lära sig dessa kombinationer eftersom man sparar väldigt mycket tid på att växla mellan skärmytorna med kortkommandon istället för genom att flytta musen till skärmkanten och klicka på ikonen för att växla.

Ladda ner

VirtuaWin 4.3 (engelska, 413 kB, gratis)

Taggar: virtuella skrivbord, flera skärmar, VirtuaWin, mjukvara, gratisprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *