Gratisprogram

Video Booth – lek med webbkameran

Video Booth är ett Windows-program som utan tvekan har hämtat sin inspiration från Mac-användarnas Photo Booth. Programmet gör att man kan använda sig av massa olika effekter när man tar bilder och spelar in film med datorns webbkamera.

Video Booth är närmast att likna vid en tredjepartsportning av Mac-användarnas Photo Booth, även om programmet inte erbjuder exakt samma effekter och funktioner. Gränssnittet i programmet är dock snarlikt Apples förlaga och till och med menyraden i programmet ser ut som om den befann sig i ett Mac-program.

Gratisvarianten av programmet är utrustat med inte mindre än 36 olika effekter som man kan applicera i realtid på den bild som fångas av datorns webbkamera. Här märks allt ifrån förvrängningar liknande olika konvexa och konkava speglar på Lustiga huset på Liseberg, till effekter där bilden placeras i sammanhang  som nyhetssändningar, rymdfarkoster och akvarium.

Effekterna kan förhandsgranskas i realtid för upp till nio miniatyrbilder samtidigt, eller så kan man välja en av effekterna och se en enda bild visas i programfönstret.

Via menyraden en bit ner i programmet så kan man välja om man vill ta en enstaka bild, flera bilder eller spela in en film. Innan bildtagningen eller inspelningen börjar så räknar programmet ner från tre, så att man har tid att ställa in kameran rätt eller fixa till motivet.

En stor nackdel med gratisversionen av programmet är att det inte går att exportera filmklippen eller bilderna från programmet. Genom att istället ta en skärmdump av programmet så kan man dock ändå komma åt åtminstone stillbilderna. Vill man få full tillgång till alla funktioner i Video Booth så kostar Pro-varianten $24.95.

Fokus i Video Booth ligger på enkelhet och det märks även bland inställningsmöjligheterna för programmet, som inte är särskilt många.

Ladda ner

Video Booth 2.4.1.6 [engelska, 10.98 MB, gratis]

Taggar: gratisprogram, webbkamera, Video Booth (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *