Windowsverktyg

Total Commander, suverän ersättare till Utforskaren

Utforskaren används dagligen men funktionsmässigt lämnar den en del att önska. En sak som många lite mer avancerade användare gärna vill se, är dubbla vyer – alltså möjligheten att se innehållet i två mappar jämte varandra. Det här är bara en av massor av saker som Total Commander ger dig.

Total Commander är ett mycket omtyckt program som är tänkt att ersätta Utforskaren med all din filhantering. Programmet är väldigt avancerat men ändå inte speciellt svårt att använda. Det rymmer massor av funktioner, men du behöver så klart bara använda de du vill.

Programmet består främst av två listor över olika kataloger på din hårddisk. Och under varje vy kan du öppna flikar för att enkelt kunna hoppa mellan olika mappar för att hantera dina kataloger och filer. Du kan välja att lista dina filer på en lång rad olika sätt; ta en titt i menyn Visa för att se vad du har att välja mellan.

Total Commander

Total Commander innehåller som sagt mängder av funktioner. Du kan exempelvis snabbt komprimera filer till ett zip-arkiv genom att bara markera filerna och klicka på ikonen Packa fil(er). Programmet har inbyggd FTP-klient för att koppla upp dig mot en FTP-server för att överföra filer.

Längst ner på skärmen finns en rad med vanliga kommandon; Visa, Redigera, Kopiera, Byt namn/Flytta, Ny Mapp, Radera och Avsluta. De allra flesta funktioner har snabbkommandon så att du snabbare kan arbeta med programmet. Du kan konfigurera Total Commander till att se ut och fungera som du själv vill. Under menyn Konfigurera hittar du flera alternativ.

Total Commander är ett program som du lättast får en uppfattning om genom att testa det. Ge det en chans och se om du gillar det speciellt sättet att arbeta med filer. Du får använda programmet gratis i 30 dagar, sedan kostar det drygt 300 kronor att registrera.

Information

 • Program: Total Commander
 • Pris: 300 kronor (30 dagar gratis testperiod)
 • Hemsida: www.ghisler.com

Betyg 4 av 5

Taggar: Total Commander, program, Utforskaren, filhantering (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Total Commander, suverän ersättare till Utforskaren

 1. Kjell Olofsspn

  Har använt det länge, ett av de bästa programmen som gjorts. Bara att flytta filer är smidigt, jämfört med att klippa o klista som många säkert gör. Hade inte klarat mig utan TC.

 2. Key Peterson

  Det i särklass bästa program som någonsin gjorts. Har använt det ett 10-tal år.

  Hette först Windows Commander, men det gick ju inte för sig tyckte jätten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *