Gratisprogram

Tjäna pengar på ditt wifi-nätverk

Bor du i närheten av en park, ett café eller andra ställen där folk ofta sitter och surfar med sina datorer? Med gratisprogrammet MyHotSpot kan man tjäna pengar på att låta andra ansluta till Internet via det egna trådlösa nätverket.

Har man tänkt att tjäna pengar i någon större utsträckning via MyHotSpot så krävs att man registrerar näringsverksamhet hos Skatteverket, vilket är en historia för sig som jag inte tänker gå in på i den här artikeln. MyHotSpot är hur som helst en teknisk helhetslösning för att kunna tjäna pengar på sin Internet-uppkoppling, där allt som krävs i hårdvaruväg för att få det hela att fungera är att man har en trådlös router eller accesspunkt och en dator med två nätverkskort.

Innan man installerar programmet så bör man se till att man har kopplat allting rätt. Datorns ena nätverkskort ska vara anslutet till Internet, medan den andra porten ska vara kopplad till den trådlösa router eller accesspunkt med vilken man har tänkt sig dela med sig av uppkopplingen. Vid installationen av programmet så får man sedan ange vilket nätverkskort som är anslutet till Internet och vilket nätverkskort som är anslutet mot nätet.

För att man ska kunna ta betalt för anslutningen krävs även att man har ett konto hos Paypal, som är den betalningslösning som programmet använder sig av. Som standard är programmet inställt på dollar som valuta, men under Edit / HotSpot Configuration / Paypal så kan man ändra valuta samtidigt som man matar in sina kontouppgifter från Paypal.

I MyHotSpot kan man förstås själv välja vad man vill ta betalt för åtkomst till nätverket och man får välja vad man vill ha för minuttaxa, startavgift och miniavgift. Det går även att skapa konton som har gratis tillgång till nätverket och man kan förstås även ställa in så att vissa sajter, portar eller viss typ av trafik blockeras.

MyHotSpot erbjuder detaljerad statistik över användandet av nätverket och hur mycket pengar man lyckas dra in. För den som har tänkt sig att använda programmet i ett Internet-café eller liknande så finns det till och med ett kassasystem inbyggt i det för att sälja läsk och godis.

Det här behöver du:

  • Dator med Windows XP/Vista/7
  • 2 nätverkskort
  • 2 nätverkskablar
  • En wifi-accesspunkt eller router
  • En Internetanslutning
  • Ett konto hos Paypal

Ladda ner

MyHotSpot 10.1 [engelska, 4.83 MB, gratis]

Taggar: tjäna pengar, wifi, trådlöst Internet, gratis, gratisprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *