Windows

System Explorer, gratisprogram ger dig koll på Windows

Aktivitetshanteraren är ett av de mest använda Windows-applikationerna, och System Explorer är ett bra alternativ som ger dig mer kontroll över processer och allt annat som händer i systemet. System Explorer är proppfullt med smarta funktioner för att hitta saker som ställer till problem.

System Explorer är gratis och översatt till svenska. Programmet lanserades nyligen i version 3.5.1, och finns att ladda ner både som vanlig installation och portabel programvara – det vill säga utan krav på installation, så att du exempelvis kan lägga det på ett USB-minne.

Om du tycker att din dator går ovanligt segt är System Explorer en bra start, även om det ska tilläggas att programmet riktar sig mot de lite mer erfarna användarna. Överst i fönstret finns ett antal flikar med olika funktioner. Du kan lägga till nya flikar genom att klicka på plus-ikonen; bland annat gillar vi Autostarter som listar alla autostartande program.

System Explorer

En bra finess i System Explorer är Security Scan. Klickar du på den ikonen kommer programmet att kontrollera alla dina processer och liknande mot en databas på deras servrar, för att se om du råkar ha någon farlig kod igång på datorn. Det här kan naturligtvis inte ersätta antivirus eller antispyware, men är ett snabbt sätt att kontrollera datorn en extra gång.

Till skillnad mot Aktivitetshanteraren listar man processerna trådat, vilket gör de betydligt överskådligare. Du kan läsa mer om en process genom att klicka på Details. Då skickas du till System Explorers hemsida där det finns gott om information.

System Explorer processer

System Explorer är ett väldigt smidigt program att ha till hands när en dator inte beter sig som den ska. Är datorn slö kan du snabbt få reda på vad det är som äter upp processorkraft och internminne, och du kan avsluta det genom att högerklicka på processen och välja Avsluta. Eftersom System Explorer finns som portabel programvara kan du lägga det på ditt USB-minne och ta med till kompisen när dennes dator strular.

Här hittar du fler gratisprogram.

Information

Betyg 4 av 5

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “System Explorer, gratisprogram ger dig koll på Windows

  1. Pingback: System Explorer, gratisprogram ger dig koll på Windows » The Blog of Blogs

  2. Peter Holmberg

    Det här programmet tar jag ner direkt . Min sega ihop o beter sig underligt och det hände efter jag installera HTC Sync . Om det beror på Sync eller nåt av det andra som installerades samtidigt eller vad det nu kan bero på kanske jag får klarhet i nu . Tack för tipset !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *