Styr nätverkstrafiken med Netbalancer

Netbalancer är ett verktyg som gör att man kan ställa in hur olika program ska prioriteras när det gäller tillgången till bandbredd.

När man har begränsad bandbredd så är Netbalancer ett verktyg man kan använda för att på bästa sätt fördela bandbredden mellan olika program på datorn. Torrent-klienter och nerladdningsprogram använder en hel del bandbredd, vilket kan gå ut över andra program på datorn och göra så att det till exempel går långsamt att surfa.

För att ändra inställningarna i Netbalancer så att ett program får lägre prioritet när det gäller bandbreddstillgång så högerklickar man på programmet i fråga i listan över processer och väljer Edit priority. Här kan man sedan välja hur hög prioritet som det aktuella programmet ska ges både när det gäller uppladdningar och nerladdningar. Man kan även sätta in en begränsning i KB/s.

Netbalancer är även ett alldeles utmärkt program för att visa statistik över hur programmen på datorn använder sig av Internet-anslutningen. Längst ner i programmet finns en statistikruta där man kan se hur den process som är markerad i listan över program har använt sig av nätverksanslutningen över tid. Genom att klicka på titelraden för rutan och dra iväg den så kan man om man vill även visa statistiken i ett fristående fönster.

Längst ner i fönstret kan man sedan välja mellan att visa trafikinformation, information om den aktuella processen eller information om vilka andra IP-adresser som processen kommunicerar med och genom vilka portar som detta sker genom.

Ladda ner

NetBalancer Free 5.2.1 (engelska, 2.08 MB, gratis)

Taggar: Netbalancer, gratisprogram, Windows, nätverksverktyg (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *