Gratisprogram

Städa bort en massa skräpfiler med gratis BleachBit

Börjar det bli trångt på hårddisken? Det är lätt hänt – inte minst om du har en bärbar dator med en SSD, som på grund av prisnivåerna oftast rymmer betydligt mindre än en traditionell hårddisk. Med gratisprogrammet BleachBit rensar du enkelt bort en massa skräpfiler.

BleachBit håller i skrivande stund koll på 90 olika applikationer, för att hitta och ta bort alla möjliga typer av onödiga filer. Bland annat kan nämnas webbläsare, där du kan rensa bort temporära filer, cookies, historik och annat. Utöver webbläsare finns som sagt stöd för massor av andra program.

Många program är väldigt dåliga på att rensa bort de temporära filer som de använder sig av. Håller man inte ordning på det här – och vem orkar göra det? – fylls lagringsutrymmet ganska snart upp av en massa bråte som inte behövs.

BleachBit städar hårddisken

Den mest populära konkurrenten till BleachBit är CCleaner; läs artikeln CCleaner städar din hårddisk gratis. Vilket av programmen som är bäst är svårt att säga. Det beror mycket på vad du kör för program. Så, testa själv och lämna gärna din åsikt här nedan i kommentarerna.

Läs också: Så får du snabbare datorn och Internet – alla tipsen!

[download id=3 format=1]

Taggar: BleachBit, städa hårddisken, städa datorn, gratisprogram, freeware (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *