Gratisprogram

Städa bland USB med gratisprogrammet USBDeview

Om du ofta ansluter olika USB-enheter till din dator, har du säkert råkat ut för att Windows rör ihop sakerna och vissa enheter vill inte längre fungera. Då brukar man koppla in dem i en annan USB-port, i hopp om att det ska fungera. En lösning är att städa upp med hjälp av gratisprogrammet USBDeview.

Ett problem med strulande USB-enheter, till exempel externa hårddiskar och USB-minnen som inte längre hittas, har att göra med att Windows cachar information om tidigare anslutna enheter. Därför blir det ibland fel och när man återansluter enheter så hittas de inte.

Det här har blivit bättre i och med nyare versioner av Windows, men om du fortfarande kör XP lär du stöta problemet med jämna mellanrum, i alla fall om du ofta koppla ur och återansluter enheter.

USBDeview - Fixa problem med USB-enheter som inte hittas

Med hjälp av gratisprogrammet USBDeview får du fram en matnyttig lista över alla existerande USB-enheter tillsammans med tidigare anslutna dylika. Genom att högerklicka på de olika enheterna kan du deaktivera eller avinstallera dem. Det gör att du kan städa bort sådant som ställer till problem.

Det ska påpekas att det kanske inte är helt enkelt att veta vad som är vad i listan, men skulle du råka ta bort fel så är det inte hela världen. Dra bara ut sladden till respektive enhet och koppla in den igen så lär den återinstalleras, eftersom det är så USB-enheter fungerar.

Rensa i cache för USB-enheter i Windows

Taggar: USB, USBDeview, gratisprogram, program, mjukvara, Windows, freeware, hårdvara, problemlösning (Intressant?)

USBDeview

  • Ladda ner: USBDeview
  • Utvecklare: NirSoft
  • Nedladdningar: 5106
  • Betyg: 3 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *