Programtips

Spela in samtal i Skype

      Inga kommentarer till Spela in samtal i Skype

Vill du spela in telefonsamtal som du ringer med Skype? Med hjälp av tilläggsprogrammet Pamela for Skype så är det enkelt fixat. 

Skype är ett väldigt bra program både för telefoni, videosamtal och för att chatta. En funktion som saknas i programmet är dock möjligheten att spela in samtal. Med Pamela for Skype så kan man spela in både röstsamtal och videosamtal från Skype.

Gratisversionen av Pamela for Skype är dock begränsad, man kan till exempel bara spela in max 15 minuter när man pratar i telefon med programmet. Att skaffa Pro-varianten av Pamela for Skype kostar 33 dollar. Ska man inte prata någon längre stund så är 15 minuter dock fullt tillräckligt.

Det finns inga lagar om att man måste fråga den man pratar med om lov för att man ska kunna få spela in samtalet, men etiken påbjuder ändå att man åtminstone informerar vederbörande om inspelningen.

Efter att man har installerat Pamela for Skype så har man både detta program och Skype igång samtidigt på datorn för att kunna spela in sina samtal.

Första gången man startar Skype medan man samtidigt har Pamela for Skype igång, så dyker ett meddelande upp i Skype om att Pamela for Skype vill få tillgång till programmet. Här klickar man på Tillåt åtkomst.

När man sedan ringer eller tar emot ett samtal i Skype så dyker ovanstående dialogruta upp automatiskt. Klickar man på Ja i den så påbörjas inspelningen av det samtal man genomför.

I Pamela for Skype så kan man sedan se och lyssna på de samtal som man har spelat in genom att klicka på ikonen Skype-samtal i menyn till vänster.

Pamela for Skype bjuder även på många fler funktioner än bara inspelning av röstsamtal. Man kan till exempel aktivera en telefonsvarare i programmet, som automatiskt svarar på inkommande samtal efter en viss tid. Inställningarna för telefonsvararen når man genom att klicka på Verktyg, Alternativ och sedan gå till ikonen för Telefonsvarare. Här kan man bland annat ändra vilket hälsningsmeddelande som ska spelas upp för den som ringer in.

Ladda ner

Pamela for Skype 4.8.0.91

Taggar: Skype, IP-telefoni, spela in samtal, Pamela for Skype, programtips, Windows-program (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *