Windows

Gratisprogram som enkelt snabbar upp datorns start

Tar det lång tid för din Windows-dator att starta, och är den betydligt slöare än när du skaffade den? Det beror säkert på att det finns en massa autostartande program och tjänster. Med Soluto fixar du det här utan svårigheter.

Ett av de största skälen till varför en dator har blivit långsam i uppstart och användning, är att det finns en massa autostartande program som körs igång tillsammans med Windows. Dels tar de lång tid att starta och dels ligger de kvar i minnet och äter prestanda.

Att fixa det här manuellt genom att stänga av program som autostartas är inte helt riskfritt. Det gäller att du inte stänger av fel program och tjänster, för i värsta fall kan Windows inte gå igång.

Soluto snabbare dator

Om du känner dig lite osäker finns det dock lösningar. Soluto är ett effektivt gratisprogram som på smart sätt hjälper dig att deaktivera onödiga program och tjänster. Soluto startar tillsammans med Windows och identifierar sådant som du kan stänga av utan att påverka negativt.

I Solutos gränssnitt kan du se hur lång tid varje respektive autostartande program tar. Det finns en del saker som tar flera sekunder att dra igång, så att stänga av ett par sådana ger en märkbar skillnad på datorns snabbhet.

[download id=2 format=1]

Taggar: Soluto, autostart, Windows, slö dator, långsam dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Gratisprogram som enkelt snabbar upp datorns start

  1. Da Jkpg

    Installerade Soluto på min testdator, och som med så många andra program så funkade det inte något vidare bra. Tanken bakom programmet är bra, det gör sitt jobb att rensa div. skräpfiler här och där och ger dig information om nyare drivrutiner mm.  Blev min dator snabbare efter en genomgång? – Nej, däremot tvärtom konstigt nog eftersom det hittade en hel del skräp som togs bort och några drivrutiner uppdaterades men datorn blev ännu trögare och till slut så var den så seglivad att jag var tvungen att ta bort Soluto.

    Tycker det är lite synd för ideén med programmet är faktiskt jättebra, det ska utvecklarna har lite cred för. Kanske vi får se en förbättrad version inom kort? Jag tycker inte att den segstartade flaskhalsen Soluto är lösningen på en trögkörd dator, varken på kort sikt eller lång sikt.

    Nu säger jag inte att Soluto är dåligt, datorer är lika induvidullea som vi människor. Det funakr för en del, men inte för alla. Dock så förespråkar jag för “Manuell” -den manuella lösningen. Den manuella lösningen är alltid den bästa lösningen i slutändan, oftast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *