Gratisprogram

Gratisprogrammet SIW ger dig all information om dator

Finns det något du skulle behöva veta om din dator och ditt system, kan programmet SIW vara lösningen. Det här programmet listar nämligen all information om systemet som du kan tänkas vilja veta. Allt från typ av internminne och moderkort till vilka DLL-filer som används och IP-portar som är öppna.

SIW, System Information for Windows, har funnits i många år. Numera kostar programmet en slant att registrera, men hemanvändare kan fortfarande gratis ladda ner en tidigare version. Du hittar det på nerladdningssajten, lite längre ner på sidan.

Ett vanligt problem är att man installerar om Windows, och att inte all hårdvara kan indentifieras för installation av drivrutiner. Ta grafikkortet till exempel. Om man känner till vilken hårdvara som sitter i datorn är det här så klart inga problem, men många användare har ingen aning.

Information om hårdvara

Då kommer SIW väl till hands. Kör igång programmet och låt det söka igenom systemet för att samla ihop data om allt som finns i datorn och operativsystemet.

SIW är ett sådant program som är bra att ha tillgängligt, exempelvis på ett USB-minne att plocka fram när datorn strular på något sätt.

Taggar: SIW, gratisprogram, freeware, hårdvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *