Mobilt

Samsung Galaxy Beam – mobil med inbyggd projektor

Under den pågående Mobile World Congress-konferensen i Barcelona passade Samsung på att visa upp en kommande Android-telefon med inbyggd projektor. Samsung Galaxy Beam heter den och ska släppas till sommaren.

Samsung Galaxy Beam är namnet på den kommande mobiltelefonen från Samsung med inbyggd projektor. Så sent som för två år sedan visade man upp en projektormobil i Singapore, men den här telefonen är den första projektormobilen från Samsung som är baserad på Android. Android-versionen på enheten uppges dock bara version 2.3, men då telefonen är planerad för release först till sommaren får man väl hoppas på att Samsung hinner få till en nyare version av systemet på telefonen.

Projektorn i mobilen är led-baserad med en ljusstyrka på 15 lumen. Den ska vara tillräckligt kraftfull för att kunna projicera en bild på upp till 50 tums storlek på några meters avstånd. Upplösningen på projektorn är dock inte mycket att hurra för. 640×360 punkter är i minsta laget även för en mobilprojektor. Enligt Samsung ska batteriet på 2000 mAh vara tillräckligt för tre timmars användning vilket gör att man bör hinna med att se en vanlig långfilm med en fulladdad telefon.

Samsung Galaxy Beam är något tjockare än de flesta smartphone-lurar men mäter ändå bara 12,5mm på det tjockaste stället. Vikten ligger på 145 gram.

Telefonens skärm är 4 tum stor och har en upplösning på 800×480 punkter. Under skalet på projektortelefonen sitter en 1 Ghz dual-core-processor och 768 MB ram, 8 GB internt lagringsutrymme och micro SD-kortläsare. Prislappen för Samsung Galaxy Beam väntas hamna på strax under 5 000 kronor när den lanseras i juni.

Läs mer

Test av telefonen på MWC i Barcelona

Taggar: Samsung Galaxy Beam, mobilprojektor, mobil projektor, led-projektor, bärbar projektor, projektormobil, projektortelefon (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *