Windows 8

Så uppgraderar du till Windows 8

      1 kommentar till Så uppgraderar du till Windows 8

Windows 8 har nu lanserats, vilket nog inte har undgått någon som har ett uns av IT-intresse. Så här gör man för att uppgradera till det nya operativsystemet.

Till att börja med så ska man ha klart för sig vilka systemkrav som det nya operativsystemet har. Man behöver en processor på minst 1 GHz samt ett arbetsminne på 1 GB om man ska köra 32-bitarsversionen och 2 GB om man ska köra 64-bitarsversionen av det. Inför föreberedelserna för uppgraderingen rekommenderar jag även att man gör backup på eventuella viktiga filer.

Det första man ska göra efter det är att bege sig till Microsofts hemsida. Under en begränsad period kan man uppgradera till Windows 8 Pro för 279 kronor. När man väl har hämtat hem installationsprogrammet där, så är det bara att dra igång det och följa instruktionerna på skärmen.

Efter att installationsprogrammet först har sökt igenom datorn och kollat så att drivrutiner och annat är kompatibelt med Windows 8, så kommer man att få frågan vad man vill behålla när man uppgraderar. Här kan man välja mellan att behålla Windows-inställningar, personliga filer och appar, eller bara personliga filer, eller Ingenting.

Efter det väljer man den Windows-version man vill köpa, klickar på beställ, skriver in sina adressuppgifter och fortsätter sedan med installationen. Man kan om man vill när man köper sin nerladdade installation av Windows 8 även välja att beställa hem en fysisk version av systemet på skiva.

När systemet sedan är installerat så är det nog en hel del som kommer att kännas ovant, inte minst för luttrade Windows-användare som är vana vid Startknappen och aktivitetsfältet. Det nya gränssnittet i Windows 8, som tidigare kallades Metro, är radikalt annorlunda mot hur Windows har sett ut tidigare och är väl egentligen bäst att använda ihop med datorer som är utrustade med pekskärmar.

Mer om hur man använder det nya gränssnittet i systemet och mer om Windows 8 kan du läsa nedan.

Läs mer om Windows 8

Taggar: Windows 8, Windows (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Så uppgraderar du till Windows 8

  1. Niklas

    Om jag nu behöver installera om Windows 8 vid ett senare tillfälle, måste jag då installera min Win7 först eller kan jag använda det nedladdade mediat för en ren installation?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *