Gratisprogram

Miranda IM – flera chattnätverk i ett program

Varför ha AIM, Yahoo, ICQ och MSN installerat och igång samtidigt? Med Miranda IM kan man nå samtliga chattnätverk från ett och samma program – och det gratis.

Miranda IM är en enkel och open source-baserad chattklient som gör att man får tillgång till flera olika chattnätverk från ett och samma program. Funktionerna per chattnätverk är långt ifrån lika många och avancerade som i originalprogrammen för dem, men den grundläggande möjligheten att hålla chattkonversationer och spara innehållet i dessa erbjuds åtminstone. Användargränssnittet i Miranda är enkelt och stilrent, vilket bidrar till att programmet inte tar upp varesig särskilt mycket minne eller processortid när det körs.

Den senaste versionen av programmet är version 0.9.33 och nyheterna i den här versionen är främst diverse buggfixar och prestandaförbättringar. För den som brukar chatta via Facebook så har Miranda förstås stöd även för detta, vilket gör att man slipper ha ett webbläsarfönster igång för att kunna nå nätverket.

Miranda har även stöd för olika tilläggsprogram och det finns massvis av sådana att tanka hem och installera av skiftande kvalitet. Förutom diverse språkpaket märks till exempel ett verktyg för att kryptera innehållet i chatten, ett paket med smileys, med mera.

Installationsprogrammet för Miranda IM är 3.09 MB stort.

Ladda ner

Miranda IM 0.933 

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Miranda IM – flera chattnätverk i ett program

  1. Bosse Wall

    Testa gärna Trillan mycket bra program är på svenska går att köra många konton samtidigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *