Webbläsare

Microsoft lanserar Internet Explorer 11 Preview för Windows 7

På Microsofts Build-konferens presenterade man bland annat Windows 8.1 Preview, med Internet Explorer 11 Preview – och man utlovade även en Preview-version av Internet Explorer 11 för Windows 7. Nu har utvecklingsteamet för webbläsaren lanserade den här testversionen för alla som vill prova utan Windows 8.

Den här nya testversionen av Internet Explorer 11 heter egentligen Developer Preview, vilket betyder att man främst riktar sig mot webbutvecklare som vill kunna testa sina sajter och applikationer i den kommande generationen av Internet Explorer. IE11 innehåller bland annat ett gäng nya funktioner för utvecklare, som du kommer åt genom att trycka [F12].

Från början var det förmodligen inte helt säkert att Internet Explorer 11 skulle släppas för Windows 7, utan att man istället fokuserade på det aktuella Windows 8. Men med tanke på att det idag finns 700 miljoner installationer av Windows 7 kan Microsoft inte bortse från den äldre utgåvan av Windows.

Internet Explorer 11 Developer Preview för Windows 7

IE11 för Windows 7 är dock inte en exakt kopia av samma utgåva för Windows 8.1. En del funktioner saknas, och Mary Jo Foley har en kort genomgång av dessa i ett inlägg på sin blogg.

Själva grundstommen är densamma. Flera av de förbättringar som finns i utgåvan för Windows 8.1 finns också i Internet Explorer 11 för Windows 7. Detta innefattar bättre prestanda och snabba laddning och rendering av webbsidor.

Vill du testa hur din webbsida ser ut i Internet Explorer, eller någon annan webbläsare, kan du använda Microsofts tjänst Modern.ie. Det är en webbtjänst som låter dig kontrollera webbsidor för att se hur kompatibla de är mot olika webbläsare. Ta en titt på Modern.ie för mer information.

Om du kör Windows 7 och vill testa Internet Explorer 11 Developer Preview, laddar du ner programmet härifrån. Webbläsaren är översatt till svenska och den finns för både 32- och 64-bitarssystem. För mer information om lanseringen kan du läsa Microsofts egna bloggpost.

Taggar: Internet Explorer, Internet Explorer 11, IE, IE11, Windows 7, Windows 8, Microsoft, Windows, webbläsare, browser, webläsare (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *