Gratisprogram

Manycam – få fler funktioner för webbkameran

När man har webbkameran igång i exempelvis MSN så går det inte att använda kameran i något annat program samtidigt. Med Manycam kan man fixa så att man kan använda en webbkamera i flera program på en och samma gång. Programmet bjuder även på massvis med andra funktioner.

Manycam är ett enkelt litet verktyg vars främsta syfte är att se till så att man kan använda sin webbkamera i flera program på en och samma gång. Den som till exempel använder både Skype och MSN har säkert märkt att man inte kan ha videokonferens med de båda programmen samtidigt eftersom webbkameran låses av det program som man först använder det med.

Genom att skapa en virtuell drivrutin som man väljer att ha som webbkamera i de program där man vill använda den så kan man kringgå det här problemet med Manycam. Programmet har dock betydligt fler funktioner än så som man kan använda sig utav.

image-4099

Under fliken Sources i programmets videodel så kan man välja vilken webbkamera det är som ska användas som källa för den virtuella enhet som de andra programmen ansluter till. Här kan man förutom webbkameror även välja andra källor så som videoklipp, stillbilder eller så kan man fånga sådant som visas på skärmen. På skärmdumpen ovan har jag testat att ha en Michael Jackson-konsert som videokälla.

image-4100

Effects-fliken döljer en rad olika effekter. Förutom att programmet kan rita dit löjliga mustascher eller hattar i realtid på den som sitter framför kameran så kan man här även förse bilden med olika ramar, tidsangivelser, med mera.

image-4101

I Audio-sektionen av programmet kan man lägga till olika effekter på det ljud som fångas från mikrofonen.

Studio Pro-fliken är bara tillgänglig om man skaffar betalversionen av programmet, vilket kostar $49.95. Här möjliggörs då att man snabbt kan mixa mellan olika färdigkonfigurerade videokällor.

Ladda ner

Manycam 3.0 (engelska, 20.5 MB, gratis)

Systemkrav

  • Windows 7/Vista/XP/2000/2003
  • Intel Celeron 2GHz eller snabbare
  • 512 MB RAM

Systemrekommendationer

  • Windows 7/Vista/XP
  • Intel Core i3 eller snabbare
  • 2 GB RAM

Taggar: webcam, webbkamera, manycam, kamera, videokonferens, gratisprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *