Gratisprogram

Kör Android i Windows med Bluestacks

      1 kommentar till Kör Android i Windows med Bluestacks

Bluestacks är ett program som gör att man på ett enkelt sätt kan köra Android-applikationer på sin dator.

Bluestacks, som än så länge bara finns i betaversion, är ett verktyg som gör att man kan köra Android-appar på sin Windows-dator. Efter installationen så kan man välja och vraka bland över 750 000 tillgängliga Android-applikationer.

När man drar igång programmet så ser det ut och beter sig nästan som en vanlig Android-telefon. Programmet kan antingen köras i fullskärmsläge eller som ett vanligt programfönster. En del begränsningar jämfört med en vanlig Android-enhet finns, bland annat har man inte direkt tillgång till Googles egna appbutik utan är förvisad till appbutiker från andra tillverkare.

Genom att man installerar appen Bluestack Cloud Connect på sin vanliga Android-telefon eller -surfplatta, så kan man dock på ett smidigt sätt överföra appar som man har installerade på telefonen/surfplattan till Bluestacks-programmet på datorn. Man markerar den app man vill överföra till Bluestacks i listan över appar och trycker sedan på Sync-knappen, så överförs appen till Bluestacks.

Bland annat tack vare att Bluestacks har stöd för hårdvaruacceleration från grafikkortet så blir upplevelsen att köra Android-appar på datorn väldigt angenäm på så vis att det hela flyter på bra. Eftersom programmet är väldigt snålt med resursnyttjandet så kan man med fördel ha appen igång i bakgrunden på sin dator för att snabbt kunna komma åt den när man vill köra Android-appar.

Passande nog lägger sig Bluestacks som en liten ikon i systemfältet där man enkelt kan nå det. Även spel och avancerade tillämpningar flyter på bra i Bluestacks, även om det då förstås går åt mer resurser.

Ladda ner

Bluestacks Cloud Connect för Android

Bluestacks (PC/Mac)

Taggar: Bluestacks, Android, Windows, appar, gratisprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Kör Android i Windows med Bluestacks

  1. Bo Biguet

    På min pc har jag en “tile” som för mig direkt till ViaPlay. Letar efter en som gör detsamma med SvtPlay. Finns en sådan?
    //Bosse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *