Mobilt

Konfigurera nätverket med en QR-kod

InstaWifi är en Android-app som gör att man enkelt kan dela med sig anslutningsinställningarna till sitt trådlösa nätverk genom att skapa en QR-kod för det.

En QR-kod är en kod som precis som streckkoder är ämnade för digital avläsning, men medan de senare främst används för att registrera olika varor när vi handlar så kan QR-koder lagra mer information och är främst ämnade för avläsning av mobiltelefoner.

Genom att skapa en QR-kod där inställningarna för att man ska kunna ansluta till ett trådlöst nätverk finns lagrade så kan man spara en hel del tid åt eventuella besökare och tillfälliga användare av nätverket. Inte minst om lösenordet är långt och krångligt så underlättar det nämligen att man istället för att man manuellt får mata in inställningarna bara behöver scanna av en QR-kod med en app som Barcode Scanner eller liknande.

I appen så väljer man vilket av de närliggande trådlösa nätverken som man vill skapa QR-koden för, man väljer med vilken teknik som nätverket eventuellt är skyddat och sedan skriver man in lösenordet. Appen genererar då direkt en QR-kod som visas på skärmen. Genom en ikon uppe till höger i appen så kan man enkelt dela med sig av den aktuella koden via e-post, mms, Facebook och så vidare.

När man har skapat QR-koden med de rätta inställningarna så tar man därför förslagsvis helt enkelt och skriver ut koden och placerar den sedan någonstans där den är väl synlig för sina besökare.

Ladda ner

InstaWifi 1.1.0 [563 kB, gratis]

Taggar: InstaWifi, Android, wifi, trådlöst nätverk, app, gratisapp (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *