App för iOS och Android

Instagram, grymt kul app för mobilfoto (samt 22 personer att följa)

Det sociala nätverket Instagram har på senare tid fått väldigt mycket publicitet efter att Facebook köpte upp tjänsten för smått absurda beloppet en miljard dollar. Tjänsten har funnits ett tag och är ett socialt nätverk som påminner om Twitter fast för digitalfoton. Fram tills för ett tag sedan, då tjänsten lanserades för Android, fanns Instagram bara på iPhone. Det är absolut värt att testa!

Med Instagram tar du enkelt digitalfoton med din iPhone eller Android-mobil, och med hjälp av en uppsjö av filter är det lätt att göra dina bilder riktigt snygga. Bilderna postar du sedan tillsammans med en kort beskrivning, och du kan också välja att även posta ut den till Facebook, Twitter, Tumbler och ett par andra tjänster.

I likhet med Twitter följer du personer på Instagram. Deras bilder hamnar då i ditt flöde, där du kan titta på foton, skriva kommentarer eller bara klicka på Gilla på de bilder du tycker är bra. Eftersom du behöver folk som följer dig, och du behöver själv följa andra användare för det är så sociala nätverk fungerar. Därför kan det ta ett litet tag innan du kommer in i det på riktigt. Men det är det värt.

Instagram, kul app för digitalfoto

Instagram sticker ut lite ur mängden genom att det enbart finns i mobilerna, och de har inte någon webbtjänst värd att hänga i julgranen. Men det är lite det som är grejen. Tanken är att du ska kunna ta bilder på vad som helst i din vardag. Användare tar ofta bilder impulsivt.

Det som har gjort Instagram så populärt är att appen är snygg och lätt att använda, och att filtrena gör även den mest vardagliga bild snygg. Därtill spelar man på Internetgenerationens behov av av att dela med sig av allt man gör i form av bilder, till skillnad mot exempelvis Twitter där det handlar om textmeddelanden.

InstagramFör att komma igång laddar du ner Instagram till din iPhone eller din Android-mobil. Därefter behöver du hitta ett par första användare att följa. Tryck på ikonen längst ner till höger för att få fram ett antal menyval för att hitta kompisar på Instagram. Du kan också söka efter namn, Här kommer några förslag du kan söka efter (namn följt av användarnamn) från min egen kontaktlista:

 1. Nicklas Andersson (en polare som är duktig fotograf), ninjamupp
 2. Emma Fager (min kära hustru), emfager
 3. Joakim Jardenberg, jardenberg
 4. Alex Schulman, alexshulman
 5. Anna Johansson lolitaloco
 6. Anna-Carin Carnebro, carnebro
 7. Anton Johansson, antonjohansson
 8. Béatrice Karjalainen, beastankar
 9. Daniel Carlbom, dcarlbom
 10. Deeped Strandh, deeped
 11. Hej fotografen, hejfotografen
 12. Helen, rockspindeln
 13. Jamie Oliver, jamieoliver
 14. Jenny Nodén, datajenny
 15. John Ankarström, jocap
 16. Leo Laporte, chieftwit
 17. Maja Larsson, maja_larsson
 18. Maria Sjögren, scarymarys
 19. Maria Gustafsson, mikumaria
 20. Nikke Lindqvist, nikkelin
 21. Suzanne Fors, suzannes
 22. Therese Göterheim, tesas

Och givetvis får du gärna följa även mig. Jag har användanamn tkjohansson och jag kan redan nu förvarna för att mitt flöde innehåller en blandning mellan tekniknörderi, tramsig humor, katter och barn.

Ovan lista är ett par jag har plockat ut från min egna lista över sådana jag följer. En del är kända, en del är okända. En del är bra, andra är mindre bra. Men de är en bra start! Och vill du hitta fler ska du trycka på knappen med en stjärna för att få fram utvalda populära bilder.

Taggar: Instagram, iPhone, iOS, Android, app, applikation, appar, digitalfoto, mobilkamera, smartphone, sociala tjänster, sociala nätverk (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *