Gratisprogram

Gör egna filmtexter med Subtitle Edit

Finns det inga undertexter till en film eller ett filmklipp som du har på datorn? Med Subtitle Edit kan man redigera och skapa egna undertextfiler.

Att ägna sig åt att göra egna översättningar till filmer är något som en hel del människor ägnar sig åt och på sajter som Divxsubtitles.net kan man ladda ner undertextfiler av skiftande kvalitet på olika språk till massvis av filmer. En hel del filmer finns dock inte översatta till svenska eller ens till engelska. Vill man råda bot på det kan man använda sig av Subtitle Edit för att skapa sina egna undertext-filer.

Verktyget har stöd för och kan konvertera undertextfiler mellan populära format som SubRib, MicroDVD, Substation Alpha, SAMI, Youtube sbv och närmare 80 (!) andra filformat. Programmet finns dessutom att hämta hem tillsammans med ordböcker på en rad olika språk, däribland svenska och danska.

För att komma igång med att skapa egna textfiler så klickar man på Video i verktygsraden och sedan på Open video file. Där bläddrar man sedan fram till den filmfil man vill skapa en undertext till och trycker på Ok.

Ner till vänster i programmet finns en ruta med tre olika flikar. Genom att klicka på Create bland flikarna och sedan på Insert new subtitle at video pos så lägger man in ett textstycke i den del av filmen som markören för filmklippet står på. Filmen ser man hela tiden i rutan till höger. Längre upp i programmet, under Listview, kan man se vilka textstycken som finns inlagda som undertexter och man kan enkelt ändra när och hur länge de ska visas.

Läs mer

Subtitle Edit 3.2.3

Taggar: undertexter, Subtitle Edit, divx, filmer (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *