Gratisprogram

Flutter styr mediaspelaren med rörelseigenkänning

Flutter är ett gratisprogram som gör att man med hjälp av en webbkamera kan styra mediaspelaren och andra program i Windows genom att gestikulera med handen.

För den som har datorn kopplad till vardagsrums-tvn så är Flutter ett perfekt verktyg att använda för att man ska slippa böja sig fram över soffbordet och styra datorn med mus och tangentbord. Med programmet installerat så kan man nämligen med hjälp av en enkel gest mot webbkameran pausa och starta musik i Spotify, Windows Media Player, Quicktime, Winamp och iTunes.

Väl installerat så känner Flutter automatiskt av vilket av ovanstånde program som är igång. Flutter lägger sig som en liten ikon i systemfältet och man kan om man vill ställa in så att det startar automatiskt när man drar igång Windows. I den meny som dyker upp när man högerklickar på programikonen i systemfältet så finns det möjlighet att ta del av en kort guide som förklarar vilket tecken man ska använda för att pausa och starta musik.

När man väl gör start/paus-tecknet så tar det nån sekund innan programmet reagerar. Det hela fungerar dock väldigt bra och Flutter utgör ett utmärkt komplement till fjärrkontrollen, musen och tangentbordet i tv-soffan.

Styrningen fungerar oavsett om mediaspelaren man ämnar ta kontroll över har fokus eller inte, vilket gör att programmet är smidigt att ha igång i bakgrunden för att man snabbt ska kunna pausa och starta musik.

Det som däremot är lite trist med programmet är avsaknaden av fler styrningsmöjligheter. Eftersom programmet än så länge bara är släppt i en alpha-version så får man väl dock hoppas att det kommer fler funktioner framöver. Förutom för Windows 7 så finns programmet även tillgängligt för Mac.

Ladda ner

Flutter 0.1.1.8 [engelska, 3.29 MB, gratis]

Taggar: Flutter, motion control, rörelsestyrning, gratisprogram, Spotify (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *