Bildredgering

Fixa röda ögon på bilder

      Inga kommentarer till Fixa röda ögon på bilder

När man tar bilder med blixt är det inte ovanligt att bilderna blir kassa för att motivet råkar få röda ögon. Fixredeyes är ett webbverktyg som gör att man på nolltid kan fixa till detta.

Att ögonen ofta blir röda när man tar bilder med blixten påslagen på billiga kompaktkameror eller med sin mobilkamera beror på att blixtljuset reflekteras tillbaka till kameran från näthinnan. Detta sker särskilt om blixten är placerad nära kameralinsen, vilket ofta är fallet just med kompaktkameror och mobilkameror.

Med Fixredeyes.com kan man dock på ett väldigt snabbt och enkelt sätt fixa till bilder där motivpersonerna ser ut att vara bedruckna eller pårökta på grund av de röda ögonen.

När man väl öppnat webbplatsen i sin webbläsare så klickar man på browse files nere till höger på sajten för att ladda upp den bildfil som man vill fixa till.

Bilden dyker då upp i den grå rutan i mitten på webbplatsen. I menyn till höger finns en svart ruta som det står Drag me på. Denna ska man klicka på, dra och släppa på varje öga i bilden som ser rätt ut. Med hjälp av reglagen kan man ändra hur inzoomad nivån är och toleransen på funktionen.

När väl ögonen har blivit markerade så klickar man på Fix it, så ordnar programmet till de röda ögonen. Trycker man på Undo så kan man ångra ändringen och då försöka sig på andra inställningar om resultatet inte blev önskvärt. Den färdiga bilden sparar man sedan ner på sin dator genom att trycka på download i menyn till höger.

Till sajten

Taggar: bildredigering, ta bort röda ögon, webbapplikationer (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *