Windows 8

Få tillbaka startmenyn i Windows 8

Har du installerat Windows 8, men har svårt att vänja dig vid det nya gränssnittet och vill ha tillbaka den gamla startmenyn? ViStart är ett program som kan fixa det.

ViStart gör att man kan få tillbaka startmenyn i Windows 8 så att den nästan ser ut och känns likadan i nya Windows som den gjorde i Windows 7. Programmet är gratis att använda, men under installationens gång så gäller det att se upp så att man inte installerar en massa andra sharewareprogram som tillverkaren försöker pracka på en för att få in stålar.

Programmet gör att man kan anpassa startmenyn en hel del utseendemässigt genom att ladda hem och installera olika skal. Bland de skal som finns att välja mellan märks till exempel ett skal för att ge Startmenyn en Android-look, ett annat skal gör att man får lite julkänsla på menyn, och så vidare.

För den som är än mer konservativ och har svårt att ta till sig alla nyheter i Windows 8 med dess Metro-gränssnitt, så kan jag också rekommendera Tom’s Guide:s artikel om hur man får Windows 8 att se ut som Windows 7. I artikeln kan man ta del av både tips för hur man kan anpassa operativsystemet genom att trixa med inställningarna för det, samt tips om olika tredjepartsprogram som hjälper till att fixa så att Windows 8 känns mer som Windows 7.

Ladda ner

ViStart – startmeny för Windows 8

Läs mer

How To: Make Windows 8 Feel Like Windows 7

Innan du sågar Windows 8 – testa med en pekskärm

Så uppgraderar du till Windows 8

Så jättemånga appar ska Windows 8 ha i januari!

Taggar: Windows 8, ViStart, programtips, Windows 7 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *