Smarta anteckningar

Evernote en ypperlig lösning för smarta anteckningar

En av redaktionens stora favoriter är Evernote. Den här lösningen är till för att samla ihop alla dina digitala anteckningar på ett och samma ställe – det vill säga i molnet. Evernotes starka sida är alla de olika möjligheter som finns att samla ihop och redigera dina anteckningar. Det gör det till ett utmärkt verktyg för alla som sysslar med research och skrivande.

Evernote är i grundutförandet gratis, men genom att betala för Premium-tjänsten får du extrafunktioner som kan vara nyttigare. Bland annat får du mer bandbredd till förfogande, du kan hantera ännu fler olika sorters filformat, du kan söka i PDF:er och hantera dina anteckningar i offline-läge på exempelvis iPhone och iPad.

Hur ska man enklast förklara Evernote? Det är alltså ett system för att samla ihop alla dina digitala anteckningar. Om du snubblar över något kul eller nyttigt på webben, kan du enkelt spara ner det till ditt Evernote-konto; oavsett om det är en länk, en text, en bild eller något annat typ av dokument.

Du kan komma åt ditt Evernote-konto via webben, via applikationer till din smartphone och surfplatta, eller via lokalt installerade programvaror för Windows och Mac OS X. Det finns flera tillägg för webbläsare som gör det smidigt att spara undan material.

Evernote Windows

Dina anteckningar – som kan ses som avancerade digitala alternativ till PostIT-lappar – kan du alltså komma åt och redigera via alla möjliga plattformar. Det här gör att Evernote passar utmärkt för journalister, bloggare och andra skribenter, studenter och… Tja, de flesta som använder Internet för att hitta information.

För att ta ett exempel; du driver en egen blogg om datorspel. På bussen hem från jobbet skummar du igenom ditt RSS-flöde efter spännande nyheter. Du hittar några som du sparar undan med korta kommentarer i Evernote. Väl hemma lägger du dig framför TV:n och plockar upp din surfplatta, där du öppnar Evernote och börjar läsa igenom artiklarna mer noggrant.

Du hittar ett bra uppslag till en bloggpost, och skriver ett par stödord samt letar upp bilder och relevanta länkar. Sedan käkar du kvällsmat och efter det sätter du dig via datorn, samlar ihop dina anteckningar och skriver en bloggpost direkt i Evernote via din Windows-klient eller webbläsaren. Slutligen klistrar du in texten i ditt bloggverktyg och publicerar det.

Evernote är ett verktyg som förmodligen används på lika många sätt som det finns användare. Du kommer långt med gratisversionen, och behöver bara uppgradera till Premium (vilket kostar 300 kronor om året) om du använder Evernote väldigt mycket och även exempelvis gillar att använda iPad-applikationen offline.

Windows-applikationen är riktigt bra. Den är översatt till svenska och har en bra rättstavningsfunktion. Dina arbetsdokument sparas kontinuerligt till molnet, vilket är en bra säkerhet. Har du en blogg kan du använda Evernote för att samla ihop och skriva dina bloggposter – det är betydligt bättre än att skriva direkt i bloggverktygets webbgränssnitt.

Läs också: Evernote blir änu bättre med deras gratisprogram.

Information

  • Program: Evernote
  • Pris: Gratis (300 kr/år för Premium)
  • Hemsida: www.evernote.com

Betyg 5 av 5

Taggar: Evernote, anteckningar, molnet, programvara, applikation, iOS (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *