Antivirus

Avast! 8 i första betaversion – nytt snyggt gränssnitt

Avast är ett av de mest populära gratis antivirusprogrammen, som idag finns i flera olika versioner och för såväl Windows, Mac OS X, Linux, Android och iOS. Gratisversionen är en fullt fungerande version men något nerskalad vad gäller funktionerna, jämfört med betalversionerna. Nu släpper man den första publika betaversionen av Avast! 8, med ett rent och snyggt gränssnitt.

Avast! 8 är den kommande versionen av det populära säkerhetsprogrammet. I dagarna lanserade företaget de första publika betaversionerna av sina olika säkerhetslösningar för Windows; Free Antivirus, Pro Antivirus, Internet Security samt Premier Antivirus.

Eftersom det är en betaversion är programmet långt ifrån klart, och vi skulle inte rekommendera att du kör det som antivirus på din främsta dator. Vill du testa det, gör det istället på en testdator eller i en virtuell PC. Syftet med en betaversion är för att nyfikna ska kunna se vad som kan väntas av det färdiga programmet.

Avast påpekar att det finns en del problem med betaversionen som man känner till, och som man arbetar på att fixa. Det mest anmärkningsvärda problemet är att programmet inte har stöd för Windows 8. Så om du har uppgraderat till det senaste Windows, får du vänta med att prova.

Avst! 8 Beta

Den första stora nyheten du märker efter en installation, är att gränssnittet har blivit nytt och fräscht. Historiskt sett har Avast haft ett hemskt gränssnitt, men man ändrade det för något år sedan till ett vettigare. Nu är det dags att uppdatera detta till ett ännu mer nerskalat och enkelt gränssnitt.

Premier Antivirus är en ny utgåva av Avast som innehåller tre nya funktioner; Data Shredder för att radera filer, enheter och partitioner säkert (vilket är bra att ha om du ska sälja eller ge bort din PC), Software Updater som sköter uppdateringar av program automatiskt samt AccessAnywhere som låter dig kontrollera din PC oavsett var du befinner dig.

En annan nyhet är att man integrerat ett program vid namn Browser Cleanup i alla versionerna av Avast. Det är ett verktyg som hjälper dig att städa upp i din webbläsare för att ta bort irriterande verktygsfält och annan bråte som tar upp skärmutrymme och datorkraft.

Du hittar nerladdningsbara filer till betaversionerna av de olika Avast-utgåvorna i ett inlägg på företagets supportforum.

Aktuell version är för övrigt Avast! 7 som redan då var rätt snyggt – och bra också för den delen.

Taggar: Avast, Avast! 8, gratis antivirus, virus, antivirus, virusskydd, antivirusprogram, gratisprogram, säkerhet (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *