Gratisprogram

Använd mobilen som mus eller spelkontroll

Droidpad är en app för Android som gör att man kan ansluta sin telefon till datorn och använda den som mus eller spelkontroll.

För att man ska kunna använda Droidpad för att styra sin dator så krävs det att man först installerar en programvara på sin dator. PC-versionen tankar man ner via länken här längre ner. Har man en 64-bitars Windows-version så krävs det en omstart av datorn efter installationen, innan man kan börja använda programmet.

Droidpad måste också installeras på den telefon som man vill använda för att kunna styra datorn med. För att det hela ska fungera så måste man dessutom ansluta både dator och mobil till samma nätverk, eller så kan man koppla samman enheterna via en USB-kabel om man hellre vill det. För att dra nytta av trådlösheten så är dock en nätverksbaserad sammankoppling helt klart att föredra. I PC-programmet så skriver man in den IP-adress som telefonen har på det lokala nätverket (vilken adress telefonen har kan man se i appen) och trycker på Start för att ansluta telefonen, när appen är igång.

Förutom att använda Droidpad för att styra muspekaren på datorn, så kan appen även användas för att man ska kunna använda sin telefon som en spelkontroll ansluten till datorn. Eftersom de flesta har en mus till sin dator, men däremot saknar en spelkontroll, så är det här kanske det mest användbara området för appen.

Medan det är en ganska märklig upplevelse att flytta runt muspekaren genom att vrida och vända på telefonen och klicka på skärmen, så fungerar lösningen faktiskt riktigt bra som substitut för en riktig spelkontroll. Det finns ett antal olika spelkontroller som kan simuleras, med olika många knappar.

En fördel om man ändå vill använda Droidpad för att styra muspekaren, är också att räckvidden för det mesta blir väldigt mycket längre än med en vanlig trådlös mus, som ju ofta är ansluten via bluetooth.

Läs mer

Droidpad för Windows

Droidpad för Android

Taggar: Android, mus, spelkontroll, appar, gratisapp (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *