Trimma datorn

Advanced SystemCare V6: Trimmar din PC med ett klick

Har du problem med att din PC strular? Är datorn slö och instabil? Då kan det vara värt att ta en titt på programmet Advanced SystemCare V6. Det finns en uppsjö av program som säger sig snabba upp din dator, men långt ifrån alla fungerar speciellt tillfredsställande. Advanced SystemCare är ett av de få undantag som finns på marknaden.

Genom åren har jag testat massor av olika program som påstår sig lösa problem med din dator. Genom att köra programmen kommer mirakel att ske – problem försvinner, datorn startar och arbetar snabbare, du återfår en massa utrymme på hårddisken och så vidare. Jag vill inte gå så långt att kalla de flesta av programmen för bluff, men det är ytterst sällan som de verkligen fungerar.

Men det finns undantag. En del av programmen kan under vissa omständigheter göra en slö dator betydligt snabbare. Jag har testat flera tidigare versioner av Advanced SystemCare och mätt märkbara förbättringar. Jag har till exempel helt enkelt kollat datorns prestanda – hur belastad processorn varit och hur mycket arbetsminne som utnyttjats – innan jag lått Advanced SystemCare göra sitt jobb. Efteråt har siffrorna ofta pekat på en klar förbättring.

Läs också: Test av Advance SystemCare V5

Inte alla datorer blir snabbare…

Nu ska det understrykas att det här inte gäller alla datorer. Om du brukar hålla din dator i trim genom att avinstallera program du inte använder, rens bort felaktigheter i Windowsregistret och kanske framför allt ta bort autostartande program, kommer Advanced SystemCare förmodligen inte hjälpa dig.

Advanced SystemCare V6

Om du däremot tillhör de användare som inte brukar städa datorn, kan du få hjälp av programmet. Det beror också vad du använder din dator till. Bruka du ofta testa olika program, påverkar det systemet i och med att en hel del program stökar ner systemet genom att installera extra systemfiler och små program som körs i bakgrunden för att bland annat hålla koll på nya versioner av programmen eller göra att programmen startar snabbare genom att varje gång du startar Windows ladda in en del saker i minnet.

Gratis version av Advanced SysemCare

Advanced SystemCare V6 finns i tre olika utgåvor; Free som är gratis men som saknar rätt många funktioner, Pro som innehåller flera smarta funktioner, samt Ultimate som ger dig alla befintliga finesser. Jag har testat Pro-versionen, som kostar cirka 90 kronor. Ultimate kostar 190 kronor per år. För de flesta användare kan jag rekommendera att skaffa Pro – det är ett lågt pris om du vill slippa lägga ner dyrbar tid på att städa din dator.

Advanced SystemCare V6

När du kör programmet kan du väja mellan att använda den enkla versionen, där du bara behöver klicka på Scan för att söka igenom datorn efter felaktigheter. Om du vill få kontroll över vad som görs, väljer du först att byta från Simplified Mode i rullgardinsmenyn till Expert Mode.

Efter att ha gjort en sökning får du fram en lista över information om felaktigheter som hittats. Den här listan ska tas med en nypa salt. Jag fick till exempel varningar om att säkerhetsnivån var på rött, vilket främst berodde på att jag hade en massa cookies i mina webbläsare. Cookies är knappast en säkerhetsrisk att ligga sömnlösa över.

Många “faror” hittades

Med det sagt hittade Advanced SystemCare V6 Pro en del intressanta inställningar som sa att jag skulle få både snabbare dator och kvickare Internet. Och faktum är att det finns en hel del legitima knep för att lyckas med det. Grundinställningarna i Windows för dataöverföring är gjorda för att fungera fint på både gamla slöa modem som fiber på 1 Gbit…

Advanced SystemCare V6

En finess som saknas i gratisversionen men som finns i Pro, och Ultimate, är realtidskyddet som förutom att hitta olika former av farlig kod och stoppa dem från att infektera din dator, även håller koll på problem som påverkar din dators prestanda. Om något sådant händer får du hjälp med att fixa det.

Känner du att din PC inte är så snabb som den borde vara, skadar det inte att ladda ner gratisversionen av Advanced SystemCare och testa själv.

Taggar: Advanced SystemCare V6, Advanced SystemCare, snabbare dator, Windows, gratisprogram, mjukvara, program, ladda ner, slö dator, snabbare PC, slö PC (Intressant?)

Advanced System Care

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Advanced SystemCare V6: Trimmar din PC med ett klick

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *