Städa datorn

Advanced SystemCare V5 städar och trimmar datorn

Finns det verkligen program som kan göra att din dator går snabbare? Det beror på. Advanced SystemCare V5 är den senaste versionen av ett populärt verktyg för att städa och trimma datorn, och i många fall kan programmet faktiskt ge ditt system en boost i rätt riktning. SystemCare finns i en gratisversion så du kan testa utan att öppna plånboken.

Advanced SystemCare har jag testat ett par gånger på min blogg. Nu är programmet uppe i version 5 och en av nyheterna är att det numera även är översatt till svenska. Gränssnittet är rätt snyggt och det är inte svårt att förstå hur verktyget används. Det är utvecklat av företaget IOBit, som har funnits rätt länge och har inriktat sig på systemverktyg.

Du kan från huvudskärmen välja att köra Snabb vård eller Djup vård, som städar din dator på olika nivåer. Den snabba tar, givetvis, mindre tid att köra men är inte lika noggrann. Under Verktygslåda hittar du ett gäng olika verktyg för att ta kontroll över ditt system.

TurboÖkare är ett verktyg som du aktiverar när du exempelvis kör spel eller gör något annat där du vill utnyttja datorns prestanda till max. TurboÖkare stänger av olika saker i Windows som du inte behöver när du spelar. Det här fungerar rätt hyfsat och ger dig faktiskt både mer internminne och processorkraft att utnyttja.

Advanced SystemCare V5

Advanced SystemCare C5 Pro är fullversionen av programmet. Free-versionen är gratis och klarar av alla grundläggande finesser, men om du uppgraderar får du en hel del. Bland annat tillkommer fler funktioner för att snabba upp ditt system, din hårddisk och din Internetuppkoppling, och Pro innefattar också säkerhetsfunktioner för skydd mot olika faror, samt automatiska uppdateringar. Pro körs i bakgrunden och sköter om din dator utan att du märker av det.

Det ska påpekas att det, som med alla sådana här program, inte finns några garantier för att de verkligen gör din dator snabbare. Resultaten beror helt på hur ditt system ser ut. Om du manuellt brukar avinstallera program du inte använder, se till att inget onödigt körs i bakgrunden, och så vidare, lär du inte märka några större skillnader.

Inte heller lär du märka något om du aldrig installerar nya program utan bara kör exempelvis en webbläsare och Microsoft Office. Men om du ofta provar nya program, laddar ner mycket grejor från Internet, och aldrig lägger tid på att städa systemet, då kan Advanced SystemCare enligt mina egna erfarenheter faktiskt fräscha upp systemet märkbart.

Om du vill uppgradera Advanced SystemCare V5 Free till Pro, och därmed få tillgång till fler funktioner, kostar det ungefär 80 kronor om du först installerar och kör igång Free-versionen. Då öppnas en webbsida där du hittar ett erbjudande (det var aktuellt i skrivande stund, så det är inte säkert att det finns kvar när du läser det här).

Information

 • Program: Advanced SystemCare V5
 • Pris: Gratis
 • Hemsida: www.iobit.com

Betyg 3 av 5

Taggar: Advanced SystemCare, IOBit, gratisprogram, städa datorn, snabbare dator, slö dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Advanced SystemCare V5 städar och trimmar datorn

 1. Nisse69teg

  Har kört med det här programet alla versioner men den senaste versionen V.5 måste jag varna för det förstör windows ska man ha ett städprogram så rekomenderar jag inte det här programet utan det finns en massa gratis program där ute som gör jobbet bra och bättre häls/Nisse….

 2. IObit

  Hello Tommy

  Thanks for sharing the review on our ASC V5 with the readers in pconline.
  Please kindly contact us if you need more details.

  Keros

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *