Städa Windows

Smart gratisverktyg avinstallerar många program på rad

Om du gillar att ladda ner och testa olika program, kommer du förr eller senare att märka att datorn börjar bli full av en massa program du inte använder. Att avinstallera en efter en via Kontrollpanelen är extremt drygt. Med hjälp av ett smart gratisprogram gör du arbetet betydligt snabbare!

Med jämna mellanrum är det värt att städa upp bland alla installerade program och spel. Dels frigör det utrymme på din hårddisk, men det kan också återfå prestanda.

Många program lägger nämligen till små verktyg och annat som körs igång automatiskt när Windows startar, för att exempelvis hålla koll på nya versioner av programmet. När du har en massa sådana här autostartande program tar de upp en hel del datorkraft. Här kan du läsa mer om autostartande program och hur du hanterar dem.

Att avinstallera program du inte använder är inte speciellt svårt. Du hittar ett verktyg i Kontrollpanelen för att göra det här. Problemet är att du bara kan avinstallera ett program åt gången, vilket gör att det tar rätt lång tid om du ska plocka bort kanske tio gamla installationer.

Avinstallera program

En lösning är att använda Absolute Uninstaller. Det finns i en gratisversion samt en Pro, som kostar en slant. För de allra flesta användare duger gratisvarianten alldeles utmärkt. Fördelen med att använda Absolute Uninstaller framför Windows egna verktyg, är att du kan köra välja att avinstallera flera program samtidigt. Dessutom har programmen en del trix för att göra bättre avinstalleringar – att jämföra med Windows egna som ofta lämnar kvar filer.

Det ska dock påpekas att avinstallationerna fortfarande kräver att du är aktiv. Du behöver som regel svara på olika frågor när du avinstallerar ett program. Men processen går mycket snabbare med Absolute Uninstaller eftersom avinstalleringarna körs igång snabbt direkt efter varandra. Windows egna verktyg är hopplöst långsam och det är en hel del dötid mellan att du kan starta avinstalleringarna.

Du laddar ner Absolute Uninstaller från utvecklaren Glarysofts hemsida.

Läs också: Så gör du Windows och Internet snabbare!

Taggar: gratisprogram, avinstallation, Windows, Absolute Uninstaller, freeware (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *