Gratisprogram

5 gratisprogram för din nya dator

      2 kommentarer till 5 gratisprogram för din nya dator

Fick du en dator i julklapp av tomten? Här är fem gratisprogram som du bara måste installera på din nya dator.

openoffice

OpenOffice

Ofta när man köper en ny dator så får man med en provapå-version av Microsoft Office. Mitt tips är att avinstallera eländet med en gång om du inte tänker köpa programmet. Tanka istället hem Open Office, som är ett helt gratis Office-paket utvecklat enligt Open Source-principen. Programpaketet erbjuder de flesta verktyg man kan tänkas behöva – gratis och på svenska.

Ladda ner

Paint.Net

Paint.Net är ett rejält bildbehandlingsverktyg som fungerar lika bra för den som bara snabbt vill retuschera semesterbilderna lite som för den som vill ägna sig åt mer avancerad bildbehandling med lager och lagermaskar. Paint.Net fungerar dessutom ihop med både plugins och penslar ämnade för Photoshop.

Ladda ner

WinRAR

Windows har stöd för komprimerade filer i sig själv, men WinRAR har stöd för många fler format än vad själva Windows har. Programmet finns för både 32- och 64-bitarssystem och med ett svensköversatt gränssnitt är det busenkelt att använda.

Ladda ner

Thunderbird e-postprogram

Thunderbird

Även om många gått över till Gmail och dess webbaserade gränssnitt så föredrar jag själv att använda ett desktop-program för att kolla mejlen från min egen dator. Thunderbird har hängt med länge och blir bara snabbare och bättre för varje version som släpps.

Ladda ner

Spotify

Ovan nämnda program i den här artikeln är inriktade på nytta och kreativitet. Spotify är ett rent nöjesprogram, men att ha tillgång till ett enormt musikbibliotek när man vill kan också hjälpa till att bättra på kreativiteten. Inget går upp mot lite musik i hörlurarna medan man skriver, redigerar bilder eller surfar på sin nya dator. Gratisvarianten av tjänsten är begränsad i antalet timmar man kan lyssna och genom att man även får stå ut med reklam mellan låtarna.

Ladda ner

Taggar: Spotify, Thunderbird, Paint.Net, Open Office, WinRAR, gratisprogram, Windows, programtips (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “5 gratisprogram för din nya dator

  1. Bertil Olsson

    Har kört med Open Office i flera år och trivs väldigt bra med det.För bildhandling kör jag med utmärkta Gimp som dels är helt gratis och nästan helt i klass med PS.För att Zippa så kör jag med ZipGenius som är helt gratis och klarar det mesta.
     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *